Artikeldatabank - Thema: 'Ziekte & re-integratie' - Trefwoord: 'Aansprakelijkheid'

 
Advies bedrijfsarts niet altijd voor uw risico? Hoe de gunstige uitspraak van de rechter in uw werkgeversvoordeel gebruiken? Publicatiedatum: 19.09.2022
Artikeldatabank » Ziekte & re-integratie » Bedrijfsarts
Ondanks dat de bedrijfsarts vele malen uw werknemer heeft gesproken en informatie bij de behandelaars heeft opgevraagd en u de adviezen van de bedrijfsarts heeft opgevolgd, krijgt u een loonsanctie opgelegd. Wat kunt u hieraan doen?
Meer
Arbeidsongeschiktheidskosten succesvol verhalen op veroorzaker Publicatiedatum: 13.06.2022
Artikeldatabank » Loon » Loonbetaling
Een langdurig arbeidsongeschikte werknemer kan tot een flinke kostenpost leiden. In sommige gevallen kunt u een deel van deze kosten echter verhalen op de veroorzaker van de arbeidsongeschiktheid. Hoe werkt dit zogeheten ‘regresrecht’?
Meer
Aankloppen bij de dader Publicatiedatum: 16.03.2017
Artikeldatabank » Ziekte & re-integratie » Loonbetaling
Als uw werknemer door de schuld van een ander arbeidsongeschikt wordt, draait u op voor de kosten. Kunt u dan ‘verhaal halen bij de dader’? Hoe zit dat?
Meer
Bent u als werkgever aansprakelijk voor een burn-out? Publicatiedatum: 30.03.2015
Artikeldatabank » Ziekte & re-integratie » Aansprakelijkheid
Een werknemer met een burn-out is altijd vervelend. Het is niet alleen lastig voor de planning van het werk, maar het kan ook vervelende financiële consequenties hebben als u aansprakelijk wordt gesteld. Hoe gaan rechters hiermee om?
Meer
Ook ingeleende krachten moeten uw instructies volgen Publicatiedatum: 29.01.2015
Artikeldatabank » Flexibele arbeid » ZZP
U wilt dat uw bedrijf flexibel is, dus u heeft niet te veel werknemers op uw loonlijst staan. Bij pieken huurt u extra mensen in en in een dal kunnen deze flexkrachten thuisblijven. Moeten zij zich dan wel houden aan uw veiligheidsvoorschriften?
Meer
Eigen risico dragen Publicatiedatum: 27.05.2010
Artikeldatabank » Belastingen » Varia
Per 1 januari 2010 is de gedifferentieerde premie WGA weer gestegen. Tijd om te overwegen om zelf het risico te gaan dragen voor medewerkers die arbeidsongeschikt worden. Kan uw bedrijf deze verantwoordelijkheid aan?
Meer
Let dan toch op! Publicatiedatum: 20.01.2010
Artikeldatabank » Ziekte & re-integratie » Aansprakelijkheid
Een van uw werknemers heeft een ongeval gehad op de parkeerplaats en heeft daarbij zijn rug ernstig geblesseerd. Hierdoor heeft hij schade geleden. In welke gevallen bent u verplicht om die schade te betalen?
Meer
Hoe verzeker ik mijn werknemers voor ongevallen? Publicatiedatum: 06.05.2009
Artikeldatabank » Ziekte & re-integratie » Aansprakelijkheid
Nederlandse werknemers worden flink beschermd. Dat werd onlangs nog eens bevestigd door de Hoge Raad, die vond dat een werkgever aansprakelijk was voor een ongeval van een werkneemster. Wat kunt u daarvan leren?
Meer
Gemakzucht van uw bedrijfsarts Publicatiedatum: 07.04.2009
Artikeldatabank » Ziekte & re-integratie » Arbodienst
Door een vergissing van de bedrijfsarts moet u van het UWV het loon van uw werknemer langer doorbetalen. Kunt u uw Arbodienst, ondanks de toepasselijke voorwaarden, daarvoor aansprakelijk houden?
Meer
Een ongeluk zit in een klein hoekje Publicatiedatum: 07.04.2009
Artikeldatabank » Arbeidsomstandigheden » Aansprakelijkheid
Het is algemeen bekend dat een werkgever aansprakelijk is voor de schade als zijn werknemer een arbeidsongeval overkomt. Maar wist u ook dat een opdrachtgever aansprakelijk is voor de schade van een onderaannemer?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5273)
Geactualiseerd op: 03.05.2024
Doorzoek werkgevers-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator