Artikeldatabank - Thema: 'Zwangerschap & bevalling' - Trefwoord: 'Varia'

 
Compensatie zwangerschapsuitkering? Publicatiedatum: 11.04.2018
Artikeldatabank » Loonbelasting & premies » UWV
Compensatie zwangerschapsuitkering?..Tijdig aanvragen! Voor vrouwelijke zelfstandigen, beroepsbeoefenaren of de meewerkende echtgenoten die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 bevallen zijn, is een regeling in de maak waardoor zij alsnog recht kunnen krijgen op een compenserende uitkering van ongeveer € 5.600,-. Destijds hadden...
Meer
Zwangerschap en personeel Publicatiedatum: 08.06.2017
Artikeldatabank » Arbeidsomstandigheden » Arbowetgeving
Uw werkneemster meldt het heugelijke feit dat ze in verwachting is. Wat mag u van haar verwachten en welke aanpassingen zijn er vereist? En moet u zich zorgen maken over extra ziektedagen en extra kosten?
Meer
Aanvraag zwangerschapsuitkering Publicatiedatum: 16.10.2012
Artikeldatabank » Loon » Varia
Uw werkneemster geeft aan dat zij een kind verwacht. Uiteraard wilt u dat het UWV de loonbetaling van u overneemt tijdens het bevallings- en zwangerschapsverlof. Wat moet u daarvoor regelen?
Meer
Wie ontvangt de zwangerschapsuitkering? Publicatiedatum: 25.11.2011
Artikeldatabank
De Wet arbeid en zorg (WARZO) regelt o.a. zwangerschapsverlof. Gelukkig komen de kosten daarvan op het bordje van het UWV. Wat is dan een goede keus: laten uitbetalen aan uw bedrijf of aan uw werkneemster?
Meer
Leuker kunnen we het niet maken ... Publicatiedatum: 16.11.2011
Artikeldatabank
Sommige kranten kopten dat u in 2012 geen zwangerschapsverklaring meer hoeft te hebben bij de aanvraag voor een WAZO-uitkering. Klopt dat?
Meer
Zwanger tijdens ziekte Publicatiedatum: 17.06.2011
Artikeldatabank » Ziekte & re-integratie » Varia
U wilt uw werkneemster ontslaan, maar zij is al even ziek. U kunt haar dus pas na twee jaar ziekte ontslaan. Hoe zit het nu als zij gedurende deze twee jaar ook nog eens zwanger is geweest? Welke periodes tellen er dan mee?
Meer
Ziek thuis met de baby? Publicatiedatum: 13.05.2011
Artikeldatabank
Uw werkneemster bevalt van een wolk van een baby maar als ze op de zaak langskomt, merkt u dat ze niet op die ‘roze wolk’ zit. Toch wil zij haar werk snel hervatten. Wat kunt u doen als u denkt dat ze eigenlijk nog niet kan beginnen?
Meer
Ik ben zwanger en blijf dus in dienst! Publicatiedatum: 09.09.2010
Artikeldatabank » Arbeidsovereenkomst » Bepaalde tijd
Net voordat haar contract afloopt, hoort u dat uw tijdelijke medewerkster zwanger is. U bent bang dat u haar nu in dienst moet houden. Klopt dat?
Meer
Ik blijf liever thuis bij de kleine ... Publicatiedatum: 27.05.2010
Artikeldatabank » Einde arbeidsovereenkomst » Beëindigingsovereenkomst
Uw medewerkster is een paar weken geleden bevallen van een wolk van een baby. Alleen verschijnen er donkere wolken als ze weer moet gaan werken. Zij komt dan ook naar u toe met de vraag of er niks geregeld kan worden.
Meer
Ik moet blijven, want ik ben zwanger Publicatiedatum: 12.10.2009
Artikeldatabank » Ontslag » Varia
De markt verandert en u wilt uw bedrijf anders inrichten. Taken en verantwoordelijkheden moeten anders verdeeld worden. Hierdoor zullen enkele functies vervallen, ook van uw zwangere werkneemster. Kunt u haar tóch ontslaan?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5273)
Geactualiseerd op: 03.05.2024
Doorzoek werkgevers-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator