Artikeldatabank - Tips & Advies Personeel: Jaargang 25, nummer 19

 
Terug naar kantoor, etentje van de zaak? Publicatiedatum: 15.09.2020
Artikeldatabank » Loon » Loonadministratie
Terug naar kantoor, etentje van de zaak?..Vorkje prikken? Vanwege corona wordt er nog steeds geadviseerd zo veel mogelijk thuis te werken, maar sommige werkgevers ontkomen er niet aan hun werknemers toch weer regelmatig naar de zaak te laten komen. Wellicht is het leuk om dat te vieren met een gezamenlijk etentje. Maar hoe zit dat fiscaal? Tip. Dat...
Meer
Beleid vakantiedagen in de war door corona? Publicatiedatum: 15.09.2020
Artikeldatabank » Vakantie » Opbouw tijdens ziekte
Uit diverse bronnen bleek dat werkgevers door corona in de war raken inzake hun beleid als het gaat om vakantiedagen. Hoe werkt dat bijv. als een werknemer zijn vakantieplannen wijzigt en later alsnog op vakantie wil?
Meer
Gewijzigde of nieuwe arbeidsovereenkomst? Publicatiedatum: 15.09.2020
Artikeldatabank » Arbeidsovereenkomst » Wijzigen
Uw werknemer heeft aangegeven minder uren te willen werken. U heeft daarmee ingestemd. Is het nodig om een nieuwe arbeidsovereenkomst op te stellen of is een aanhangsel met wijzigingen van de huidige arbeidsovereenkomst voldoende?
Meer
NOW 3.0, langer maar minder steun Publicatiedatum: 15.09.2020
Artikeldatabank » Actualiteit » Loon
De steun aan bedrijven voor personeelskosten is verlengd. De contouren zijn bekend. Hoelang loopt de regeling? Wanneer, hoe en waar vraagt u deze aan?
Meer
Na afgeronde (bedrijfs)opleiding alsnog een proeftijd? Publicatiedatum: 15.09.2020
Artikeldatabank » Arbeidsovereenkomst » Proeftijd
U wilt een nieuwe medewerker aannemen, maar deze mist de nodige kennis van uw product of dienst. Een opleidingstraject van twee tot vier maanden is dan ook noodzakelijk om hem bij te scholen. Kunt u na de opleiding nog een proeftijd benutten?
Meer
Maar het minimumloon per uur is toch voor iedereen gelijk? Publicatiedatum: 15.09.2020
Artikeldatabank » Loon » Minimumloon
Uw nieuwe medewerker gaat voor 20 uur aan de slag tegen het minimumloon. Wanneer u een collega spreekt, vertelt hij dat hij een veel lager minimumuurloon betaalt dan u aan een medewerker die ook 20 uur werkt. Hoe kan dat?
Meer
Corona ... toch maar even langs de bedrijfsarts? Publicatiedatum: 15.09.2020
Artikeldatabank » Ziekte & re-integratie » Bedrijfsarts
Als uw werknemer zich ziek meldt vanwege corona-achtige klachten, is de verleiding wellicht groot om alles even op zijn beloop te laten en het herstel af te wachten. Wat moet en kunt u in deze situatie doen?
Meer
Zo blijft een regenpak belastingvrij Publicatiedatum: 15.09.2020
Artikeldatabank » Loon » Loonadministratie
Zo blijft een regenpak belastingvrij..Regenpak belast. U mag sinds dit jaar aan uw werknemers een fiets ter beschikking stellen, waarbij de fiscus uitgaat van een privévoordeel van 7% van de cataloguswaarde. Let op. Stelt u echter ook een regenpak ter beschikking of vergoedt u de kosten ervan, dan is de waarde ervan volledig belast. Voor een goed regenpak...
Meer
Privé-e-mails onder werktijd, niet voor de zaak? Publicatiedatum: 15.09.2020
Artikeldatabank » Personeelsbeleid » Privacy
In beginsel mag de baas niet rondneuzen in privé-e-mails van medewerkers. Een die dat niet kon laten, werd in een rechtszaak veroordeeld tot betaling van een ontslagvergoeding. Wanneer mag u wel privé-e-mail van uw personeel controleren?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (12)
Geactualiseerd op: 30.04.2024
Doorzoek werkgevers-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator