Artikeldatabank - Thema: 'Arbeidsduur' - Trefwoord: 'Varia'

 
Waar rekening mee houden als een werknemer vrijwilliger bij de brandweer wordt? Publicatiedatum: 23.12.2022
Artikeldatabank » Arbeidsduur » Varia
De brandweer voert momenteel actief campagne om vrijwilligers te werven. Wat heeft het voor u als werkgever voor gevolgen als een werknemer hieraan gevolg wil geven? Bent u verplicht om eraan mee te werken?
Meer
Pensioenleeftijd opnieuw verhoogd Publicatiedatum: 13.12.2022
Artikeldatabank » Arbeidsduur » Varia
De AOW-gerechtigde leeftijd gaat in 2028 omhoog naar 67 jaar en drie maanden. Welke vragen worden er in de praktijk vaak gesteld? Hoe nu daarop inspelen?
Meer
De valkuilen van hybride (samen)werken Publicatiedatum: 24.01.2022
Artikeldatabank » Arbeidsduur » Varia
Sommige werknemers zijn thuis aan het werk en sommige op de zaak. Welke valkuilen brengt dat voor u als werkgever en leidinggevende met zich mee? Wat zijn nu de aandachtspunten en aanbevelingen?
Meer
Jongeren en vakantiewerk, let op de werktijden Publicatiedatum: 11.06.2020
Artikeldatabank » Arbeidsduur » Varia
Jongeren en vakantiewerk, let op de werktijden..Misschien huurt u vanwege de vakantieperiode tijdelijk jongeren in. Vergeet dan niet dat er voor de jongere speciale regels gelden voor de werktijden. De hiernavolgende regels gelden. Tabel met werktijden jongeren van 16 en 17 jaar Maximum arbeidstijd per Jongeren van 16 en 17 jaar dienst 9 uur...
Meer
Ik heb steeds meer gewerkt dan afgesproken Publicatiedatum: 21.11.2016
Artikeldatabank » Arbeidsovereenkomst » Bepaalde tijd
In het arbeidscontract van uw werknemer Job staat dat hij 16 uur per week bij u zal werken. Maar Job is flexibel en een goede kracht, dus u plant hem vaak voor meer uren in. Nu claimt Job meer contracturen. Hoe zit dat?
Meer
De klok gaat lopen als je bij de eerste klant bent ... Publicatiedatum: 08.12.2015
Artikeldatabank » Arbeidsduur » Varia
Stel dat uw werknemers niet vanuit uw bedrijf werken, maar met hun bedrijfsauto dagelijks van thuis naar hun klanten gaan. Wanneer begint dan de werktijd? Als zij bij de klant starten of als zij thuis vertrekken? Wat vond het Europees Hof daarvan?
Meer
Drie uur loon voor één uur werk! Publicatiedatum: 14.10.2011
Artikeldatabank » Arbeidsduur » Varia
Als uw oproepkracht een contract heeft van minder dan 15 uur per week zonder vaste werktijden, heeft hij recht op minstens 3 uur loon per oproep. Hoe zit dat dan bij meerdere korte oproepen per dag? Wat zei de rechter nu?
Meer
Ik verreken die min-uren wel Publicatiedatum: 30.09.2009
Artikeldatabank » Arbeidsduur » Varia
De laatste tijd is het wat minder druk in uw bedrijf en werken uw werknemers wat minder. Geen probleem; dat halen ze wel in als het straks weer drukker wordt! En anders verrekent u de uren toch gewoon met de vakantiedagen?
Meer
Het hele jaar meer dan 60 uur per week Publicatiedatum: 26.02.2008
Artikeldatabank » Arbeidsovereenkomst » Varia
Uw werknemer werkt 36 uur per week bij u. Nu blijkt dat hij in de avonduren en in het weekend, ook nog eens 20 uur voor een andere werkgever werkt. U vindt dat een groot risico, want hij is al eerder overspannen geweest. Wat doet u?
Meer
Zomertijd, nou en … Publicatiedatum: 27.03.2007
Artikeldatabank » Arbeidsduur » Varia
Zomertijd, nou en ….. Vooruit of achteruit? Op de laatste zondag van maart gaat de zomertijd in en worden de klokken verzet: 02.00 uur wordt 03.00 uur. Tip. In het VOORjaar gaat de klok een uur VOORuit. De zomertijd eindigt de laatste zondag van oktober. Deze uurwijziging heeft alleen consequenties voor u als uw medewerkers in ploegendienst werken....
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5273)
Geactualiseerd op: 25.04.2024
Doorzoek werkgevers-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator