Artikeldatabank - Thema: 'Onroerende zaken' - Trefwoord: 'Privéwoning'

 
Vakantiehuis in vereniging Publicatiedatum: 23.11.2022
Artikeldatabank » Onroerende zaken » Privéwoning
Een vakantiewoning is vaak een kostbaar en fijn bezit. Maar op latere leeftijd komt bij u wellicht toch de vraag: aanhouden of verkopen?
Meer
Inspelen op verhoging algemene tarief overdrachtsbelasting vanaf 1 januari 2023 Publicatiedatum: 27.10.2022
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
In het Belastingplan 2023 wordt voorgesteld om het algemene tarief voor de overdrachtsbelasting te verhogen van 8 naar 10,4%. Voor welke onroerende zaken geldt dit algemene tarief? Houd indien mogelijk rekening met deze verhoging.
Meer
Extra aandacht voor de WOZ-waarde Publicatiedatum: 15.02.2022
Artikeldatabank » Onroerende zaken » Bedrijfspand
Binnenkort wordt de aanslag onroerendezaakbelasting (OZB) opgelegd. Met het oog op de coronacrisis doet u er goed aan de aanslag dit jaar eens extra kritisch te beoordelen.
Meer
Verbouwd kantoor, druk het tarief van de overdrachtsbelasting Publicatiedatum: 29.06.2021
Artikeldatabank » Onroerende zaken » Bedrijfspand
Voor bedrijfspanden bedraagt het tarief van de overdrachtsbelasting sinds 1 januari 2021 8%. Voor woningen kan het tarief 2% of zelfs 0% zijn, een heel verschil. Maar wat nu als een woning verbouwd is tot kantoor? Welk tarief geldt er dan?
Meer
Hoe geen risico door de derdenrekening van de notaris? Publicatiedatum: 22.03.2021
Artikeldatabank » Onroerende zaken » Bedrijfspand
De derdenrekening was in het nieuws. Hoe zit het met het geldverkeer als bij de notaris een overdracht (van BV-aandelen, bedrijfspand, grond, enz.) passeert? Wat wordt er bedoeld met een derdenrekening? Hoe is het risico dan afgeschermd?
Meer
Verhuur tuinhuis toch belast Publicatiedatum: 21.10.2020
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
Verhuur tuinhuis toch belast..Woning verhuren populair. Het verhuren van de woning of een deel daarvan is tegenwoordig erg populair. Bovendien besliste Hof Amsterdam vorig jaar dat de verhuur van een deel van de woning (in dat geval een tuinhuis) onbelast is. Let op.  De Hoge Raad heeft deze uitspraak echter teruggedraaid (ECLI:NL:HR:2020:1448)...
Meer
Belastingplan 2021, overdrachtsbelasting Publicatiedatum: 23.09.2020
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
Belastingplan 2021, overdrachtsbelasting..Vrijstelling voor starters op de woningmarkt. In het Belastingplan 2021 wordt voorgesteld om starters op de woningmarkt onder voorwaarden vrij te stellen van overdrachtsbelasting. Zij moeten hiervoor 18 tot 35 jaar zijn, een (recht op een) woning verkrijgen en de woning anders dan tijdelijk als...
Meer
Recreatiewoning als eigen woning? Publicatiedatum: 08.02.2019
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
Als er sprake is van een ‘eigen woning’, dan is de financieringsrente daarvan in het algemeen een aftrekpost. Maar wanneer is een woning nu eigenlijk een eigen woning? Wat speelde er onlangs bij de rechter?
Meer
Afschaffing monumentenaftrek uitgesteld Publicatiedatum: 08.09.2017
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Afschaffing monumentenaftrek uitgesteld..Opnieuw uitgesteld. Onlangs hebben de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de staatssecretaris van Financiën besloten om de aangekondigde afschaffing van de aftrek van uitgaven voor monumentenpanden uit te stellen tot 2019 ( T&A Belastingen, jg. 21, nr. 19, p. 8, 02.12.2016 ). De afschaffing...
Meer
Keuzevermogen met terugwerkende kracht Publicatiedatum: 08.09.2017
Artikeldatabank » Onroerende zaken » Privéwoning
De woning van een ondernemer is vaak keuzevermogen. Bij de overgang naar een BV kunt u in bepaalde gevallen fiscaal munt slaan uit een waardedaling of een waardestijging van uw woning. Hoe pakt u dit aan en wat levert het op?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5561)
Geactualiseerd op: 25.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator