Artikeldatabank - Thema: 'Privé' - Trefwoord: 'Belastingaangifte'

 
Hypotheekrenteaftrek bij hoogste inkomen niet altijd voordelig Publicatiedatum: 16.04.2024
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Het is weer tijd voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. De aftrek van hypotheekrente voor de eigen woning toepassen bij de partner met het hoogste inkomen, is tegenwoordig niet altijd meer het meest gunstig. Hoe zit dat?
Meer
Middelingsregeling afgeschaft Publicatiedatum: 13.10.2022
Artikeldatabank » Privé » Belastingaangifte
Middelingsregeling afgeschaft..Einde regeling. In het coalitieakkoord is de ambitie uitgesproken om het belastingstelsel te vereenvoudigen en hervormen. In dit kader is tijdens Prinsjesdag 2022 bekendgemaakt dat de middelingsregeling zal worden afgeschaft. Het is de bedoeling dat deze regeling per 1 januari 2023 zal stoppen. De middelingsregeling...
Meer
De ene gift is de andere niet ... Publicatiedatum: 15.09.2022
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Onlangs was er in het nieuws dat zeer vermogende personen de giftenaftrek misbruiken om via een eigen goeddoelinstelling (ANBI) geen inkomstenbelasting te betalen. Hoe zit het eigenlijk met de giftenaftrek voor ‘gewone’ belastingbetalers?
Meer
Voorlopige aanslag 2022 en box 3, invorderingspauze benutten? Publicatiedatum: 11.05.2022
Artikeldatabank » Privé » Belastingaangifte
Ondanks dat de heffing in box 3 niet rechtsgeldig is, is deze wel opgenomen in uw voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2022. U kunt wel aanspraak maken op een invorderingspauze. Hoe werkt dat dan?
Meer
Middelen op de valreep Publicatiedatum: 02.05.2022
Artikeldatabank » Privé » Belastingaangifte
Het kabinet wil de middelingsregeling in 2023 afschaffen. Wellicht levert middelen echter ook u geld op. Zorg er dus voor dat u middelt als dit in uw voordeel uitpakt. Hoe werkt dat, wat levert het op en waar moet u op letten?
Meer
Andere verdeling aftrekposten inkomstenbelasting gunstiger? Publicatiedatum: 02.05.2022
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Sinds enkele jaren daalt het percentage waartegen u aftrekposten in aanmerking mag nemen in uw aangifte inkomstenbelasting. De verdeling van de aftrekposten tussen u en uw partner zou daarom wel eens anders moeten worden dan voorheen.
Meer
Check voorlopige aanslag 2022 Publicatiedatum: 19.01.2022
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Heeft u uw voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2022 al ontvangen? Deze is gebaseerd op eerdere aangiften. De Belastingdienst biedt u wel wat extra service.
Meer
Formulier Vrijwilligersverklaring beschikbaar Publicatiedatum: 21.04.2021
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Formulier Vrijwilligersverklaring beschikbaar..Onbelaste vergoeding. Vrijwilligerswerk is erg belangrijk voor onze samenleving. Daarmee wordt werk dat niet commercieel te vermarkten valt, maar wel zeer waardevol is, toch uitgevoerd. Om dit te stimuleren, kunnen vrijwilligers een onbelaste vergoeding ontvangen tot maximaal € 1.800 per jaar. Deze...
Meer
Fiscale perikelen rond de bitcoin privé Publicatiedatum: 15.03.2021
Artikeldatabank » Privé » Belastingaangifte
De bitcoin staat momenteel flink in de belangstelling. Koersen fluctueren weliswaar hevig, maar lopen de laatste tijd gestaag op en op de bank levert uw geld nauwelijks iets op. Hoe pakt een belegging in cryptovaluta fiscaal uit?
Meer
Geen periodieke gift vanwege onvoldoende overlijdensrisico? Publicatiedatum: 23.02.2021
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Hoe groot moet het overlijdensrisico zijn om van een periodieke gift te kunnen spreken? Maakt het verschil of er door één persoon of door twee personen wordt geschonken? Wat heeft de rechter hier nu over beslist? Wat dus regelen?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5561)
Geactualiseerd op: 25.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator