Artikeldatabank - Tips & Advies Personeel: Jaargang 23, nummer 02

 
Nog discussie over oude afdrachtvermindering Publicatiedatum: 21.11.2017
Artikeldatabank » Loonbelasting & premies » Loonheffing
Nog discussie over oude afdrachtvermindering.. Tot 2013 kon een werkgever een korting op de te betalen belasting krijgen wanneer hij zijn werknemers een (aangewezen) opleiding liet volgen via de zogenaamde Wet Vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen (WVA). De afgelopen jaren heeft de Belastingdienst dit bij een groot...
Meer
Goed voorbereid 2018 in Publicatiedatum: 21.11.2017
Artikeldatabank » Loon » Loonadministratie
De loonadministratie 2017 goed afsluiten, scheelt niet alleen extra advieskosten, maar kan ook naheffingen en boetes voorkomen. In dit artikel daarom aandacht voor zaken die u zelf kunt nalopen. Zowel ‘oude’ als de nieuwste zaken ...
Meer
Plan van aanpak maken bij ziekte Publicatiedatum: 21.11.2017
Artikeldatabank » Ziekte & re-integratie » Poortwachter
Als een werknemer langere tijd ziek is, moet u hem re-integreren volgens de regels van de Wet verbetering poortwachter. Onderdeel daarvan is het plan van aanpak. Welke afspraken legt u daarin vast? Wat als de werknemer niet meewerkt?
Meer
In 2018 een hogere transitievergoeding Publicatiedatum: 21.11.2017
Artikeldatabank » Ontslag » Vergoeding
In 2018 een hogere transitievergoeding.. Sinds juli 2015 moet u, als u een werknemer na een dienstverband van twee jaar of langer ontslaat, een vergoeding aan deze werknemer betalen, de zogenaamde transitievergoeding. Deze transitievergoeding wordt berekend op basis van het arbeidsverleden en bedraagt in 2018 maximaal € 79.000,-...
Meer
Reglement leaseauto overtreden ... wat dan? Publicatiedatum: 21.11.2017
Artikeldatabank » Ontslag » Ontslag op staande voet
Als een werkgever een leaseauto ter beschikking stelt aan een werknemer, worden er meestal afspraken gemaakt over het privégebruik. Wat kan hij doen als de werknemer een verbod op privégebruik aan zijn laars lapt? Wat zei de rechter?
Meer
Aanpassing wettelijk minimumloon 1-1-2018 Publicatiedatum: 21.11.2017
Artikeldatabank » Loon » Minimumloon
Aanpassing wettelijk minimumloon 1-1-2018.. Recentelijk zijn de WML-aanpassingen per 2018 gepubliceerd. Let op. Per 1 januari 2018 geldt het minimumloon voor het eerst ook voor opdrachtnemers, werknemers die een stukloon ontvangen en mensen die overwerk en meerwerk leveren en een minimumloon ontvangen. .Per 1 januari 2018 geldt...
Meer
#MeToo in uw bedrijf? Publicatiedatum: 21.11.2017
Artikeldatabank » Personeelsbeleid » Reglementen
Met de uitdrukking ‘me too’ staat seksuele intimidatie vol in de belangstelling. Dat kan zich op vele manieren voordoen. Hoe gaat u daar als werkgever mee om?
Meer
Handig en van deze tijd, het online sollicitatieformulier Publicatiedatum: 21.11.2017
Artikeldatabank » Werving & selectie » Sollicitatieprocedure
Handig zo’n online sollicitatieformulier. U heeft een goed overzicht van alle kandidaten en kunt snel een eerste selectie maken. Steeds meer bedrijven laten zo’n formulier dan tegenwoordig ook online invullen. Maar mag dat zomaar?
Meer
Langer plezier van vitale medewerkers Publicatiedatum: 21.11.2017
Artikeldatabank » Personeelsbeleid » Leeftijdsbewust
Werknemers moeten steeds langer doorwerken, taken veranderen en de medewerkers moeten meeveranderen. Het is dan belangrijk dat zij vitaal zijn en blijven. Hoe kunt u dit stimuleren?
Meer
Uw personeelsgegevens en de AVG Publicatiedatum: 21.11.2017
Artikeldatabank » Personeelsbeleid » Personeelsdossier
Op 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensverwerking (AVG) in werking. Dat duurt nog even, maar er is genoeg werk aan de winkel. Wat mag en moet u (nog) doen met uw personeelsgegevens om hieraan te voldoen?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (12)
Geactualiseerd op: 25.04.2024
Doorzoek werkgevers-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator