Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor BV en dga by e-mail: Jaargang 22, nummer 21

 
Bitcoins in box 3 Publicatiedatum: 11.01.2018
Artikeldatabank » Privé » Belastingaangifte
Bitcoins zijn volop in de actualiteit. Zeker door de koersexplosies. Wat speelt er bij de aangifte inkomstenbelasting, die u binnenkort moet gaan doen, bij het opgeven van bitcoins en andere soortgelijke cryptocurrencies?
Meer
Late aanslag erfbelasting, mooi zonder rente! Publicatiedatum: 11.01.2018
Artikeldatabank » Belastingdienst » Belastingrente
Een aanslag voor de erfbelasting is extra vervelend als er ook nog een stevig bedrag aan belastingrente in rekening wordt gebracht. Wat heeft staatssecretaris Snel nu bekendgemaakt over het berekenen van belastingrente?
Meer
Hypotheek aflossen, of toch nog maar niet? Publicatiedatum: 11.01.2018
Artikeldatabank
De hypotheekrente is laag maar nog steeds aftrekbaar. Het rendement van uw vermogen is nog altijd forfaitair belast. Is het aflossen van uw hypotheek dan een optie? Waar hangt dit van af, wat levert het op en blijft dat voorlopig ook zo?
Meer
Winterbanden op de auto van de zaak? Publicatiedatum: 11.01.2018
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Winterbanden op de auto van de zaak?..Veilig rijden. Winterbanden verkleinen de kans dat uw werknemer door gladheid en sneeuw een (ernstig) ongeluk krijgt met zijn auto van de zaak. Een ongeluk leidt niet alleen tot schade aan de auto van de zaak (vaak een leaseauto). Bovendien is uw werknemer mogelijk voor enige tijd uitgeschakeld. Daar hangt voor...
Meer
Btw op de balans, wat te doen? Publicatiedatum: 11.01.2018
Artikeldatabank » Btw » Btw-correcties
BV’s die btw-aangiften moeten indienen, hebben bijna altijd een btw-bedrag op de balans staan, als vordering of schuld. Wat moet u hier verder mee doen?
Meer
Berekening investeringsaftrek bij herinvestering Publicatiedatum: 11.01.2018
Artikeldatabank » Fiscale winst » Investeringsaftrek
Als uw BV investeert, dan kan uw BV aanspraak maken op de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Op de aanschafprijs van de investering kunt u onder voorwaarden ook een herinvesteringsreserve afboeken. Waar moet u op letten?
Meer
EU-landen gaan elkaars btw innen Publicatiedatum: 11.01.2018
Artikeldatabank » Btw » Buitenland
EU-landen gaan elkaars btw innen..Webshops. De heffing van btw binnen de EU is erg fraudegevoelig. Bovendien is het met name voor webwinkels vaak lastig, omdat zij btw moeten afdragen in het land waar hun klant woont. Dit is niet altijd hetzelfde land als het land waarin de webshop is gevestigd. Om dit te veranderen, hebben de lidstaten van de EU onlangs...
Meer
Let op oude belastingschulden! Publicatiedatum: 11.01.2018
Artikeldatabank » Belastingdienst » Invordering
Bij het aanvaarden van een erfenis wordt u als erfgenaam niet alleen geconfronteerd met alle bezittingen van de overledene maar ook met alle schulden. Dit kan vervelend uitpakken, bijvoorbeeld als er nog oude belastingschulden zijn.
Meer
Verrekening bij fiscale eenheid Publicatiedatum: 11.01.2018
Artikeldatabank » Besloten vennootschap » Vennootschapsbelasting
Bij een fiscale eenheid hoeft u maar één aangifte vennootschapsbelasting op te stellen. Alleen de holding-BV is belastingplichtig en betaalt (mogelijk) vennootschapsbelasting. Moet u ook rekening houden met een interne verrekening?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (13)
Geactualiseerd op: 25.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator