Artikeldatabank - Thema: 'Privé' - Trefwoord: 'Aftrekposten'

 
Hypotheekrenteaftrek bij hoogste inkomen niet altijd voordelig Publicatiedatum: 16.04.2024
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Het is weer tijd voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. De aftrek van hypotheekrente voor de eigen woning toepassen bij de partner met het hoogste inkomen, is tegenwoordig niet altijd meer het meest gunstig. Hoe zit dat?
Meer
Een periodieke gift geeft meer fiscaal voordeel Publicatiedatum: 23.12.2022
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Door de terugtredende overheid zijn steeds meer instanties afhankelijk van giften. Als u dergelijke organisaties wilt ondersteunen, dan betaalt de Belastingdienst hieraan mee. Giften zijn namelijk aftrekbaar van uw inkomen.
Meer
Hoge Raad geeft duidelijkheid over periodieke giften Publicatiedatum: 10.11.2022
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
De Hoge Raad heeft onlangs de onzekerheid weggenomen omtrent een periodieke gift die afhankelijk is van twee levens. Het sterfterisico is daarbij niet langer relevant. Hoe zit dat? Waar moet u rekening mee houden?
Meer
De ene gift is de andere niet ... Publicatiedatum: 15.09.2022
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Onlangs was er in het nieuws dat zeer vermogende personen de giftenaftrek misbruiken om via een eigen goeddoelinstelling (ANBI) geen inkomstenbelasting te betalen. Hoe zit het eigenlijk met de giftenaftrek voor ‘gewone’ belastingbetalers?
Meer
Multiplier culturele giften fiscaal partners hoger Publicatiedatum: 31.08.2022
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Multiplier culturele giften fiscaal partners hoger..Hoger maximum. Sinds 1 januari 2012 kent de inkomstenbelasting een zogeheten ‘multiplier’ voor de aftrek van giften (zowel periodieke als andere giften) aan culturele ANBI’s. Giften aan een culturele ANBI mogen daardoor worden vermenigvuldigd met 1,25, waarbij een maximale verhoging geldt...
Meer
Nieuwe aanvraagronde STAP-budget Publicatiedatum: 02.05.2022
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Nieuwe aanvraagronde STAP-budget..Nieuwe subsidieregeling. Zoals bekend, is de fiscale scholingsaftrek per 1 januari 2022 vervallen. Dit betekent dat scholingskosten voor het uitbreiden van uw vakkennis vanaf 2022 niet meer als aftrekpost kunnen worden opgevoerd in de aangifte inkomstenbelasting. In de plaats van de fiscale scholingsaftrek...
Meer
Andere verdeling aftrekposten inkomstenbelasting gunstiger? Publicatiedatum: 02.05.2022
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Sinds enkele jaren daalt het percentage waartegen u aftrekposten in aanmerking mag nemen in uw aangifte inkomstenbelasting. De verdeling van de aftrekposten tussen u en uw partner zou daarom wel eens anders moeten worden dan voorheen.
Meer
Goede doelen steunen, privé of via de BV Publicatiedatum: 31.03.2022
Artikeldatabank » Besloten vennootschap » Vennootschapsbelasting
Veel particulieren en bedrijven hebben inmiddels geld overgemaakt naar Giro555 voor de oorlog in Oekraïne. Als u van plan bent zo’n goed doel te steunen, is het verstandig om na te gaan wat fiscaal het aantrekkelijkste is: via de BV of privé.
Meer
Vaarwel aftrek studiekosten, hallo STAP-budget Publicatiedatum: 19.01.2022
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten en andere scholingsuitgaven niet meer fiscaal aftrekbaar. In plaats hiervan komt de subsidieregeling STAP-budget voor werkenden en werkzoekenden. Wat houdt deze regeling in en hoe werkt het?
Meer
Check voorlopige aanslag 2022 Publicatiedatum: 19.01.2022
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Heeft u uw voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2022 al ontvangen? Deze is gebaseerd op eerdere aangiften. De Belastingdienst biedt u wel wat extra service.
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5561)
Geactualiseerd op: 02.05.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator