Artikeldatabank - Thema: 'Personeel' - Trefwoord: 'Freelancer'

 
Btw verlegd en opgaaf Uitbetaalde bedragen aan derden Publicatiedatum: 16.04.2024
Artikeldatabank » Btw » Factuur
Er bestond al enige tijd onduidelijkheid over de opgaaf Uitbetaalde bedragen aan derden in situaties waarin een natuurlijk persoon werkzaamheden verricht had en daarvoor een factuur met btw verlegd uitreikte (hierna: btw-verlegd situaties).
Meer
Voortgang handhaving arbeidsrelaties: de stand van zaken Publicatiedatum: 15.03.2024
Artikeldatabank » Personeel » Freelancer
Al jarenlang is voor veel werkgevers niet duidelijk wanneer iemand nu wel of niet als zelfstandige ingehuurd mag worden. Er zijn nieuwe regels in de maak, maar inmiddels weten we dat deze pas per 2026 ingevoerd worden.
Meer
Werken met zzp’ers, opgelet! Publicatiedatum: 11.10.2023
Artikeldatabank » Personeel » Freelancer
Bij het inhuren van een zzp’er kan er gebruik worden gemaakt van een modelovereenkomst die door de Belastingdienst is goedgekeurd. Vanaf 1 januari 2024 vervalt de goedkeuring voor een veelgebruikte modelovereenkomst. Hoe zit dat?
Meer
Maaltijdbezorgers toch in loondienst Publicatiedatum: 15.05.2023
Artikeldatabank » Personeel » Freelancer
Onlangs heeft de Hoge Raad een belangrijke uitspraak gedaan over de vraag of maaltijdbezorgers als werknemers gezien moeten worden of als zelfstandigen. Deze uitspraak kan gevolgen hebben als u werkt met zzp’ers. Hoe zit dat?
Meer
Zzp’er of dienstbetrekking, de stand van zaken Publicatiedatum: 14.04.2023
Artikeldatabank » Personeel » Freelancer
In 2016 is de Verklaring arbeidsrelatie komen te vervallen. Sindsdien werken we met modelovereenkomsten van opdracht. Op basis hiervan zou zekerheid verkregen kunnen worden voor de opdrachtgever. Maar wat is anno 2023 de stand van zaken?
Meer
Uitstel handhaving schijnzelfstandigheid geen vrijgeleide voor inkomstenbelasting Publicatiedatum: 15.03.2023
Artikeldatabank » Personeel » Freelancer
Uitstel handhaving schijnzelfstandigheid geen vrijgeleide voor inkomstenbelasting..Geen handhaving. De Belastingdienst handhaaft sinds enkele jaren nauwelijks meer waar het gaat om het mogelijke werknemerschap van zzp’ers. De laatste berichten wijzen erop dat dit zogenaamde ‘handhavingsmoratorium’ nog zal duren tot 1 januari 2025. Dit...
Meer
Opletten bij betalingen aan derden Publicatiedatum: 23.11.2022
Artikeldatabank » Personeel » Freelancer
Betalingen aan derden die geen ondernemer zijn en die niet bij u in dienst zijn, moet u doorgeven aan de Belastingdienst. Daarvoor gelden nu extra voorwaarden.
Meer
Wel of geen dienstbetrekking, let op met modelovereenkomsten Publicatiedatum: 31.08.2022
Artikeldatabank » Personeel » Freelancer
De Belastingdienst heeft modelovereenkomsten gepubliceerd waardoor duidelijkheid werd verkregen over het al dan niet bestaan van een dienstbetrekking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. Deze overeenkomsten kennen een beperkte looptijd.
Meer
Aanpak schijnzelfstandigheid nog steeds beperkt Publicatiedatum: 13.06.2022
Artikeldatabank » Personeel » Freelancer
Onlangs publiceerde de Algemene Rekenkamer een rapport over de aanpak van schijnzelfstandigheid in Nederland. Niet geheel onverwacht blijkt deze ver onder de maat. Betekent dit nu dat de Belastingdienst hier strenger op gaat controleren?
Meer
Ook een kerstpakket voor de freelancer Publicatiedatum: 15.11.2021
Artikeldatabank » Personeel » Freelancer
Ook een kerstpakket voor de freelancer..Flexibele schil. Het einde van het jaar nadert en u bent bezig met het bestellen van de kerstpakketten. Na een drukke periode wilt u uw werknemers belonen voor hun inzet en trouw. Uiteraard wilt u die twee zzp’ers die al een hele tijd als flexibele schil meedraaien, niet buiten de boot laten vallen. Zij krijgen...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5561)
Geactualiseerd op: 02.05.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator