Artikeldatabank - Thema: 'Btw' - Trefwoord: 'Btw-plicht'

 
Is uw stichting of vereniging btw-plichtig? Publicatiedatum: 12.06.2023
Artikeldatabank » Btw » Btw-plicht
Als u bestuurder bent van een vereniging of een stichting, dan bent u verantwoordelijk voor het reilen en zeilen hiervan. Het is daarom van belang de btw-positie van de vereniging of de stichting in kaart te brengen. Waar moet u op letten?
Meer
Statiegeld op blikjes, hoe zit het met de btw? Publicatiedatum: 15.05.2023
Artikeldatabank » Btw » Btw-plicht
Statiegeld op blikjes, hoe zit het met de btw?..Keuze. Op plastic flessen was het al zo, maar vanaf 1 april 2023 zit er ook statiegeld op blikjes. Per blik(je) met een inhoud van 3 liter of minder wordt er € 0,15 statiegeld gerekend. Het doel hiervan is om het zwerfafval in het milieu te verminderen. Consumenten kunnen kiezen wat...
Meer
Verscherpt toezicht op digitale platforms Publicatiedatum: 14.04.2023
Artikeldatabank » Btw » Buitenland
De Europese Commissie is al geruime tijd bezig om btw-fraude te bestrijden. Zo geldt er op grond van de Richtlijn DAC7 vanaf 1 januari 2023 verscherpt toezicht voor digitale platforms. Wat moet u hierover weten?
Meer
Gratis diensten verrichten en toch ondernemer voor de btw Publicatiedatum: 31.03.2022
Artikeldatabank » Btw » Btw-plicht
Normaliter is iemand ondernemer voor de btw als er met btw belaste prestaties worden verricht. Het moet daarbij gaan om diensten of leveringen tegen betaling, waarover btw verschuldigd is. Volgens de rechter gaat dit niet in alle gevallen op.
Meer
Evenement onderbrengen in stichtingsvorm Publicatiedatum: 19.10.2021
Artikeldatabank » Besloten vennootschap » Vennootschapsbelasting
Als ondernemer wordt u vast wel eens benaderd voor een een- of meerdaags evenement, bijv. een braderie of een cultureel evenement. Voor zo’n jaarlijks terugkerend evenement is de stichtingsvorm bij uitstek geschikt. Let dan wel op de fiscale aspecten.
Meer
Verhuur kantoorruimte in woning door dga aan BV Publicatiedatum: 07.09.2021
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Veel dga’s hebben een kantoorruimte in de eigen woning. Gezien de coronacrisis zullen deze aantallen alleen maar oplopen. Deze kantoorruimte wordt dan vaak verhuurd aan de eigen BV. Kan dat aftrek van btw opleveren?
Meer
Ondernemerschap voor de btw kunnen onderbouwen Publicatiedatum: 20.11.2020
Artikeldatabank » Btw » Btw-plicht
Bij ondernemerschap voor de btw mag de in rekening gebrachte btw worden verrekend. Dit onder voorwaarde dat er economische activiteiten zijn verricht. De fiscus controleert dit. Wat is hierbij van belang, ook als u bijv. bestuurslid bent?
Meer
Btw-gevolgen coronacrisis Publicatiedatum: 06.10.2020
Artikeldatabank » Btw » Btw-plicht
De coronacrisis duurt voort en menig ondernemer ondervindt hiervan de gevolgen. Binnen de btw is het van belang om de btw-druk zo laag mogelijk te houden. In dit artikel bespreken we een aantal belangrijke aandachtspunten voor de btw.
Meer
Btw en doorbelasten kosten, hoe zit dat ook alweer? Publicatiedatum: 09.09.2020
Artikeldatabank » Btw » Btw-plicht
Als uw BV tegen vergoeding prestaties verricht, is daarover btw verschuldigd. Dat is duidelijk. In de praktijk is het echter vaak onduidelijk hoe het dan met het doorbelasten van kosten zit. Moet hierover ook btw berekend worden?
Meer
Vouchers, wanneer belast met btw? Publicatiedatum: 30.06.2020
Artikeldatabank » Btw » Btw-plicht
Veel ondernemers die hun omzet door de coronacrisis zien teruglopen, kiezen ervoor om vouchers uit te geven. Een veelgestelde vraag is hoe het dan met de btw zit?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5561)
Geactualiseerd op: 02.05.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator