Artikeldatabank - Thema: 'Auto' - Trefwoord: 'Btw'

 
Kiest u ook voor een youngtimer? Publicatiedatum: 16.02.2023
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Autorijden wordt steeds duurder, zelfs als u voor elektrisch kiest. Maar misschien is een youngtimer voor u wel een optie? Waar moet u dan vooral op letten, wat zijn de voordelen en hoeveel scheelt het in de portemonnee?
Meer
Btw-correctie privégebruik beperken? Publicatiedatum: 04.02.2020
Artikeldatabank » Auto » Btw
Voor het privégebruik van uw auto van de zaak moet er ook een btw-correctie plaatsvinden. Hoe werkt dat precies? Hoe zorgt u ervoor dat deze correctie zo laag mogelijk is?
Meer
Koop een gebruikte auto in het buitenland Publicatiedatum: 11.12.2019
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Jaarlijks worden er honderdduizenden auto’s uit het buitenland gehaald. Dit heeft vooral te maken met de berekening van de bpm. Hoe zit dat precies? Is de import van een gebruikte auto ook voor u interessant?
Meer
Eigen bijdrage voor privégebruik auto en btw Publicatiedatum: 30.11.2017
Artikeldatabank » Auto » Btw
Eigen bijdrage voor privégebruik auto en btw..“In sommige gevallen brengt de werkgever voor het gebruik van de auto van de zaak een eigen bijdrage in rekening. Hoe zit het dan met de btw?”Antwoord. Over een normale of hogere eigen bijdrage voor het gebruik van de auto is 21/121 btw verschuldigd. De btw over de eigen bijdrage moet bij vraag 1a...
Meer
Correctie privégebruik auto in laatste btw-aangifte 2017 Publicatiedatum: 30.11.2017
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
In de laatste btw-aangifte van het jaar moet btw worden aangegeven voor het privégebruik van een auto van de zaak door u als DGA of door een werknemer. Hoe moet deze btw worden berekend? Welke factoren spelen daarbij een rol?
Meer
Een youngtimer, ook iets voor u? Publicatiedatum: 26.10.2017
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
De laatste tijd is er in de media veel aandacht besteed aan ‘youngtimers’. Het zou voordelig zijn om zo’n youngtimer als auto van de zaak te nemen. Hoe zit dit nu eigenlijk? Waar moet u op letten?
Meer
Bezwaar btw-correctie auto 2016 niet nodig Publicatiedatum: 26.01.2017
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Bezwaar btw-correctie auto 2016 niet nodig..Correctie btw privégebruik auto. Sinds enkele jaren wordt de btw-correctie voor het privégebruik van de auto van de zaak anders berekend. Waar voorheen het bijtellingspercentage nog een rol speelde, is dit sinds 1 juli 2011 niet meer het geval. De btw-correctie wordt nu bepaald op basis van een...
Meer
Bezwaar btw-correctie privégebruik auto 2015 Publicatiedatum: 12.02.2016
Artikeldatabank » Auto » Btw
Bezwaar btw-correctie privégebruik auto 2015..Lopende proefprocedures. Zoals bekend, gelden er sinds 1 juli 2011 nieuwe regels voor de berekening van de btw-correctie privégebruik auto van de zaak. Hiertegen zijn enkele procedures opgestart, waardoor u mogelijk geen of minder btw moet betalen ( T&A Belastingen, jg. 17, nr. 1, p. 1, 09.02.2012...
Meer
Btw en auto van de zaak Publicatiedatum: 18.09.2015
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Als directeur-grootaandeelhouder (DGA) gebruikt u de auto van de zaak waarschijnlijk ook voor privédoeleinden. Dat heeft gevolgen voor de btw indien uw BV ook voor de btw als ondernemer wordt beschouwd. Hoe zit dat?
Meer
Nu desinvesteren of even wachten? Publicatiedatum: 01.09.2015
Artikeldatabank » Auto » Btw
Als u een bedrijfsmiddel binnen vijf jaar verkoopt, kan het zijn dat u investeringsaftrek moet terugbetalen. Hoe zit dat? Hoe kunt u dit voorkomen?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5561)
Geactualiseerd op: 02.05.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator