Artikeldatabank - Tips & Advies Personeel: Jaargang 25, nummer 17

 
Achteraf opgestelde rittenregistratie geldt toch als bewijs! Publicatiedatum: 26.06.2020
Artikeldatabank » Arbeidsvoorwaarden » Auto van de zaak
De auto van de zaak, de privébijtelling en de kilometerregistratie zijn altijd heikele punten bij de Belastingdienst en daarna bij rechters. Onlangs volgde een interessante uitspraak over de rittenregistratie. Wat moet u daarvan weten?
Meer
Terugkeer op oude werkplek, liever niet … Publicatiedatum: 26.06.2020
Artikeldatabank » Arbeidsduur » Aanpassing arbeidsduur
Als na jaren re-integratie de werknemer klaar is om terug te keren op een werkplek, dan moet deze werkplek er wel nog zijn voor deze medewerker. Hoe weet u of u voldoende doet aan zijn re-integratie?
Meer
Klassikaal leren, online leren of een combinatie? Publicatiedatum: 26.06.2020
Artikeldatabank » Personeelsbeleid » Varia
De kennis van uw medewerker dreigt op te drogen of zijn vaardigheden mogen verder ontwikkeld worden. Hoe kunt u deze ontwikkeling realiseren, met een klassikale training, online vanachter het beeldscherm of een combinatie van beide?
Meer
Compensatieregeling eHerkenning Publicatiedatum: 26.06.2020
Artikeldatabank » Belastingen » Varia
Compensatieregeling eHerkenning.. Heeft u eHerkenning (een soort DigiD voor bedrijven) moeten aanschaffen voor het zakendoen met de overheid? Tip. Dan kunt u vanaf augustus 2020 een compensatie krijgen voor de kosten van de eHerkenning speciaal voor de Belastingdienst, het zogenaamde ‘EH3 inlogmiddel’. Hoeveel? De compensatie bedraagt ongeveer € 24...
Meer
Vakantieperikelen rondom uw zieke werknemer … Publicatiedatum: 26.06.2020
Artikeldatabank » Vakantie » Opbouw tijdens ziekte
In de praktijk blijkt de vakantie niet altijd volgens planning te verlopen. Hoe gaat u ermee om als uw werknemer tijdens de vakantie ziek wordt en hierdoor niet tijdig van zijn vakantie terugkeert? Mag een zieke werknemer op vakantie?
Meer
Werknemer liever niet naar kantoor, wel loon uitbetalen? Publicatiedatum: 26.06.2020
Artikeldatabank » Loon » Loonbetaling
Stel, uw werknemer durft niet naar zijn werk en wil thuiswerken omdat hij zich niet veilig voelt op het werk vanwege het coronavirus. Maakt het hierbij nog uit of uw werknemer snotterig is? Moet u deze werknemer toch gewoon doorbetalen?
Meer
Ontslag op staande voet, hoe langer de brief, hoe beter? Publicatiedatum: 26.06.2020
Artikeldatabank » Ontslag » Ontslag op staande voet
Na een al tijdenlange opbouwende irritatie is de maat vol en geeft u uw medewerker ontslag op staande voet. In een emotionele bui laat u alle opgekropte frustraties de vrije loop en schrijft u een ontslagbrief van tien pagina’s. Verstandig?
Meer
“Ik wil toch een vliegvakantie ...” Publicatiedatum: 26.06.2020
Artikeldatabank » Vakantie » Opnemen vakantiedagen
Uw werknemer wil op vakantie. Weet u wat uw mogelijkheden zijn met betrekking tot zijn vakantie en het coronagevaar en eventuele loondoorbetaling bij ziekte?
Meer
Transitie- en/of ontslagvergoeding, is dat loon? Publicatiedatum: 26.06.2020
Artikeldatabank » Loonbelasting & premies » Loonkosten
Transitie- en/of ontslagvergoeding, is dat loon?..In verband met de coronacrisis heeft een aantal werkgevers mogelijkerwijs gedwongen afscheid moeten nemen van een of meer werknemers. In dat geval moet deze werkgever een transitievergoeding betalen. Soms komt daarbij of daarvoor in de plaats een afgesproken ontslagvergoeding. Hoe moet u in de loonadministratie...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (16)
Geactualiseerd op: 18.04.2024
Doorzoek werkgevers-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator