Artikeldatabank - Tips & Advies Personeel: Jaargang 25, nummer 07

 
Een contract voor onbepaalde tijd, waarom ook niet? Publicatiedatum: 10.02.2020
Artikeldatabank » Arbeidsovereenkomst » Bepaalde tijd
Zijn het de betere economische tijden, zijn het de aangepaste WW-premies of ligt het aan iets anders? Wat in ieder geval duidelijk is, is dat het contract voor onbepaalde tijd weer aan populariteit wint. Iets om over na te denken?
Meer
Mondeling contract, mag dat eigenlijk? Publicatiedatum: 10.02.2020
Artikeldatabank » Arbeidsovereenkomst » Bepaalde tijd
In de praktijk komt het nogal eens voor dat werkgever en werknemer mondelinge afspraken over het arbeidscontract maken. Kan dat en wat zijn de risico’s?
Meer
Hoe en hoelang in 2020 een elektrische auto nog bijtellen? Publicatiedatum: 10.02.2020
Artikeldatabank » Arbeidsvoorwaarden » Auto van de zaak
Stel, uw werknemer heeft een elektrische auto ter beschikking. Het voordeel van deze auto moet u in de berekening van loonbelasting en premies meenemen. Maar de auto is inmiddels ouder dan 60 maanden. Wat gaat u doen met de bijtelling?
Meer
“Ik wil mijn slapend dienstverband beëindigen …”  Publicatiedatum: 10.02.2020
Artikeldatabank » Einde arbeidsovereenkomst » Transitievergoeding
De Hoge Raad heeft onlangs geoordeeld dat een werkgever mee moet werken als een werknemer het slapend dienstverband wil beëindigen onder toekenning van een transitievergoeding. Dat hoort bij goed werkgeverschap. Is dat altijd zo?
Meer
Stand van zaken rondom de zzp’er Publicatiedatum: 10.02.2020
Artikeldatabank » Flexibele arbeid » ZZP
Stand van zaken rondom de zzp’er.. De laatste tijd is er nogal veel te doen geweest omtrent de zzp’er. Eerst de consultatie ‘Wet minimumbeloning zelfstandigen en zelfstandigenverklaring’ eind vorig jaar en heel recentelijk het rapport van de commissie Borstlap. Maar wat betekent dat voor de praktijk en moet u daar wat mee doen? Nee, voorlopig...
Meer
Geld terug langdurige zieke Publicatiedatum: 10.02.2020
Artikeldatabank » Einde arbeidsovereenkomst » Transitievergoeding
Geld terug langdurige zieke.. Als u een werknemer die langdurig ziek is, ontslaat, moet u hem een transitievergoeding betalen. Gelukkig kunt u daarvoor bij het UWV een compensatie aanvragen. Dat kan vanaf 1 april 2020. Tip.  Zorg dat u de correcte gegevens kunt overleggen bij de aanvraag. Uw volgende stap De checklist Verzoek compensatie...
Meer
Houd vakantiedagen goed bij Publicatiedatum: 10.02.2020
Artikeldatabank » Vakantie » Opbouw vakantiedagen
Houd vakantiedagen goed bij..Het is belangrijk dat u als werkgever de vakantiedagen van uw medewerkers correct bijhoudt. Dat kan eenvoudig met onze vakantiekaart.Uw volgende stap Download de rekentool Vakantiekaart 2020 van http://tipsenadvies-personeel.nl/download (PS 25.07.08). .Met de vakantiekaart houdt u eenvoudig bij hoeveel vakantiedagen...
Meer
Transitievergoeding middelen Publicatiedatum: 10.02.2020
Artikeldatabank » Einde arbeidsovereenkomst » Transitievergoeding
Als u de arbeidsovereenkomst met een werknemer beëindigt, bent u in de meeste gevallen een transitievergoeding verschuldigd. Wat betekent dit voor de belasting die uw werknemer moet betalen? Is hieraan nog iets te doen?
Meer
Uw bedrijf verhuist ... verhuist uw personeel mee? Publicatiedatum: 10.02.2020
Artikeldatabank » Arbeidsvoorwaarden » Wijzigen arbeidsvoorwaarden
De verhuizing van uw bedrijf of afdeling betekent meestal dat uw medewerkers meegaan, maar dat hoeft niet. Zo’n verhuizing kan een bedrijfseconomische reden zijn voor een ontslag. Welke voorwaarden gelden er dan?
Meer
Een buitenlandse werknemer ... hoe pakt u dat aan? Publicatiedatum: 10.02.2020
Artikeldatabank » Arbeidsovereenkomst » Buitenlandse werknemer
Met de krappe arbeidsmarkt kan het een oplossing zijn om een buitenlandse werknemer aan te nemen. Wanneer is dit toegestaan en hoe gaat u praktisch te werk om uw werknemer in Nederland voor u aan de slag te laten gaan?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (11)
Geactualiseerd op: 17.04.2024
Doorzoek werkgevers-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator