Artikeldatabank - Tips & Advies Personeel: Jaargang 25, nummer 06

 
Opgepast: deadlines UWV Publicatiedatum: 24.01.2020
Artikeldatabank » Ontslag » Ontslagvergunning
Vanaf april kunnen werkgevers die een transitievergoeding hebben betaald aan een zieke werknemer, compensatie aanvragen. Wanneer bent u op tijd?
Meer
Vijf belangrijke nieuwigheden in uw loonadministratie 2020 Publicatiedatum: 24.01.2020
Artikeldatabank » Loon » Loonadministratie
Naast loonheffingen, premies en de werkkostenregeling, verdient uw loonadministratie natuurlijk ook de nodige aandacht. Daarin hebben namelijk vanaf 2020 ook de nodige veranderingen plaatsgevonden. Wij lichten er vijf voor u uit. Lees verder!
Meer
Verjaring loonvordering pas na vijf jaar Publicatiedatum: 24.01.2020
Artikeldatabank » Loon » Loonbetaling
Een werknemer heeft jarenlang bij u gewerkt. Na zijn vertrek komt hij bij u aan met een vordering voor achterstallig loon over een lange periode. Volgens hem is deze loonvordering niet verjaard omdat hij de verjaring gestuit heeft. Hoe zit dat?
Meer
Eén ontslagreden niet doorslaggevend, maar een combi wel Publicatiedatum: 24.01.2020
Artikeldatabank » Ontslag » Ontslagdossier
Om een arbeidsovereenkomst te ontbinden, moet er (volledig) aan de in de wet genoemde ontslagredenen worden voldaan. Vanaf 1 januari 2020 is dat eenvoudiger geworden. Hoe zit dat en wat betekent het voor de ontslagvergoeding?
Meer
Stress … wat kunt u daaraan doen? Publicatiedatum: 24.01.2020
Artikeldatabank » Ziekte & re-integratie » Verzuimreglement
Het is al langer bekend dat verstoring van de balans in het werk of in het privéleven van een werknemer stress kan opleveren en zelfs voor een burn-out kan zorgen. Wat kunt u doen om stress en de kans op een burn-out te verminderen?
Meer
Kosten payrolling vanaf 2020 hoger? Publicatiedatum: 24.01.2020
Artikeldatabank » Flexibele arbeid » Uitzendkrachten
Kosten payrolling vanaf 2020 hoger?..Door nieuwe regels duurder. Per 1 januari 2020 gelden er nieuwe regels voor payrollkrachten. Dit zijn werknemers die door u zijn uitgezocht, maar in dienst zijn bij een derde, bijv. bij een detacherings-, payroll- of uitzendbedrijf. Let op 1.  Per 2020 moeten zij qua arbeidsvoorwaarden...
Meer
Praktijkvragen rond de transitievergoeding Publicatiedatum: 24.01.2020
Artikeldatabank » Ontslag » Vergoeding
Op 1 januari 2020 treedt de Wet arbeidsmarkt in balans in werking en verandert de transitievergoeding en de berekening daarvan. Hoe moet u daar nu in de praktijk mee omgaan?
Meer
Opzegtermijn, het dubbele voor de werkgever? Publicatiedatum: 24.01.2020
Artikeldatabank » Einde arbeidsovereenkomst » Opzegtermijn
Uw werknemer wil wel meewerken aan een beëindiging van het dienstverband, als hij maar een WW-uitkering krijgt. U moet dus rekening houden met de toepasselijke opzegtermijn. Maar wat is nu de juiste opzegtermijn?
Meer
Nieuwe subsidie voor het opleiden in het MKB Publicatiedatum: 24.01.2020
Artikeldatabank » Loon » Subsidie
Nieuwe subsidie voor het opleiden in het MKB..SLIM-subsidie. Vanaf 2 maart 2020 kunt u als MKB-bedrijf een SLIM- subsidie aanvragen om uw werknemers op te leiden of om vaardigheden up-to-date te houden. Om die reden worden de hiernavolgende initiatieven gesubsidieerd. Doorlichten van de onderneming leidend tot een opleidings- of ontwikkelplan...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (20)
Geactualiseerd op: 25.02.2020
Doorzoek werkgevers-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator