Artikeldatabank - Tips & Advies Personeel: Jaargang 24, nummer 21

 
Na al die jaren met een goede regeling uit elkaar Publicatiedatum: 08.10.2019
Artikeldatabank » Einde arbeidsovereenkomst » pensioengerechtigde leeftijd
Een van uw seniormedewerkers (60+’er) kan het niet meer aan. U wilt met hem tot een ‘minnelijke regeling’ komen, maar nu de WW-uitkering nog maar maximaal twee jaar is, vreest hij voor financiële problemen. Kan de IOW soelaas bieden?
Meer
Soms is een ontbinding in belang van de zieke werknemer Publicatiedatum: 08.10.2019
Artikeldatabank » Ontslag » Ziekte
Als een werknemer ziek is, moet u als werkgever zijn loon twee jaar doorbetalen. U mag de werknemer in die periode niet ontslaan, maar soms ligt dat anders, bijv. als een ontslag de genezing ten goede kan komen. Hoe zit dat?
Meer
Verboden onderscheid Publicatiedatum: 08.10.2019
Artikeldatabank » Flexibele arbeid » ZZP
Een werkgever wilde een zzp’er niet meer inzetten na zijn AOW-gerechtigde leeftijd en zette daarvoor een clausule in het contract. Is dat leeftijdsdiscriminatie?
Meer
Bijtelling auto de komende jaren hoger! Publicatiedatum: 08.10.2019
Artikeldatabank » Loon » Auto van de zaak
Bijtelling auto de komende jaren hoger!..Op 17 september is de miljoenennota bekendgemaakt met de belastingplannen voor de komende jaren. Bent u of is uw werknemer van plan de komende jaren elektrisch te gaan rijden in een auto van de zaak? Weet dan dat bijtellingspercentage voor elektrisch rijden de komende jaren waarschijnlijk flink gaat stijgen....
Meer
Nieuw kennisdocument LKV en LIV Publicatiedatum: 08.10.2019
Artikeldatabank » Loonbelasting & premies » Loonkosten
Nieuw kennisdocument LKV en LIV.. De overheid heeft een brochure gemaakt waarin allerlei veelvoorkomende vragen over het lage inkomensvoordeel (LIV) en het loonkostenvoordeel (LKV) beantwoord worden. Tip. Een heel praktisch document waarin u veel antwoorden vindt. Afgelopen augustus is dit document geactualiseerd. Er zijn wat nieuwe cijfers en tabellen...
Meer
Zorg voor juiste contracten in uw administratie Publicatiedatum: 08.10.2019
Artikeldatabank » Loon » Loonadministratie
Afgelopen zomer heeft de Eerste Kamer de Wet arbeidsmarkt in balans aangenomen en besloten dat deze per 2020 grotendeels in werking treedt. Waar moet u per 1 januari 2020 voor gezorgd hebben?
Meer
Wijs uw werknemer op verval wettelijke vakantiedagen Publicatiedatum: 08.10.2019
Artikeldatabank » Vakantie » Opbouw vakantiedagen
Een werknemer heeft recht op minimaal vier keer het aantal uren dat hij per week werkt aan vakantie-uren. Deze wettelijke vakantie-uren moet hij ieder jaar opnemen, anders vervallen ze. Wat zei de Europese rechter daar nu over?
Meer
Gesprekken op de escalatieladder Publicatiedatum: 08.10.2019
Artikeldatabank » Ontslag » Ontslagdossier
Aan een ontslagaanvraag wegens disfunctioneren gaat een verbetertraject vooraf, waarbij u als werkgever moet aantonen dat u de medewerker voldoende heeft ondersteund. Hoe kunnen gesprekken van de escalatieladder helpen?
Meer
“Help, mijn partner ligt in de lappenmand” Publicatiedatum: 08.10.2019
Artikeldatabank » Verlof » Zorgverlof
De partner van een van uw werknemers heeft een ongeluk gehad en uw medewerker vraagt naar de mogelijkheden omtrent verlof. Bestaat er recht op zorgverlof en calamiteitenverlof in deze situatie?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (11)
Geactualiseerd op: 16.10.2019
Doorzoek werkgevers-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator