Artikeldatabank - Tips & Advies Personeel: Jaargang 23, nummer 14

 
Contract aanpassen of een nieuw contract? Publicatiedatum: 18.05.2018
Artikeldatabank » Arbeidsovereenkomst » Bepaalde tijd
Uw medewerker heeft vanaf 1 januari 2018 een jaarcontract voor acht uur per week. U bent het samen eens over een tijdelijke uitbreiding van de uren met ingang van 1 juni. Hoe kleedt u deze tijdelijke urenuitbreiding in? Zijn er risico’s?
Meer
Gebruik van foto’s ... mag dat nog van de AVG? Publicatiedatum: 18.05.2018
Artikeldatabank » Personeelsbeleid » Privacy
Veel bedrijven gebruiken foto’s van hun medewerkers, bijvoorbeeld in een smoelenboek of op intranet. Mag dat nog na de invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)?
Meer
Extra controle door de Belastingdienst? Publicatiedatum: 18.05.2018
Artikeldatabank » Belastingen » Controle
Extra controle door de Belastingdienst?..Hoezo controle, waarop dan? Als u uw aangifte loonheffingen indient en deze binnenkomt bij de Belastingdienst, dan wordt die automatisch op een aantal punten gecontroleerd. Kloppen die niet, dan krijgt diegene die de aangifte doet (dus u of uw salarisadministrateur) een melding met een foutcode. Het gaat daarbij...
Meer
Herken langdurig verzuim tijdig Publicatiedatum: 18.05.2018
Artikeldatabank » Ziekte & re-integratie » Verzuimreglement
De meeste ziekmeldingen laten niet direct uw alarmbellen rinkelen. Meestal is de werknemer na een paar dagen wel weer aanwezig. Maar wat als de werknemer voor langere tijd dreigt uit te vallen? Wat zijn de signalen?
Meer
Vindt de fiscus een auto ook te luxe? Publicatiedatum: 18.05.2018
Artikeldatabank » Loonbelasting & premies » Auto van de zaak
Vindt de fiscus een auto ook te luxe?..Stel, u geeft uw werknemer of DGA een extra luxe auto: een Tesla van anderhalve ton. Grijpt de fiscus dan in? In principe is dit een vrije keuze. Let op. Daarop geldt één uitzondering: kosten voor uitsluitend de bevrediging van persoonlijke behoeften van de aandeelhouder zijn niet aftrekbaar. Zoals de DGA die...
Meer
Hoezo, geen rijbewijs? Publicatiedatum: 18.05.2018
Artikeldatabank » Ontslag » Ontslag op staande voet
Eén van uw werknemers heeft zijn rijbewijs moeten inleveren omdat hij met te veel drank op achter het stuur zat, maar hij rijdt wel in uw (bedrijfs)bus. Wat nu?
Meer
Buitenlandse werknemer, straks max. vijf jaar voordeel! Publicatiedatum: 18.05.2018
Artikeldatabank » Loonbelasting & premies » Loonheffing
Als u een werknemer aanneemt vanuit het buitenland, kan deze werknemer onder voorwaarden in aanmerking komen voor de zogenaamde ‘30%-regeling’. Onlangs heeft de staatssecretaris hierover in de media iets gezegd. Wat speelt er?
Meer
Een nietig concurrentie- en relatiebeding Publicatiedatum: 18.05.2018
Artikeldatabank » Arbeidsovereenkomst » Concurrentiebeding
Huurt u al enige tijd een bijzonder gemotiveerde arbeidskracht in via een uitzend- of detacheringsbureau, terwijl deze graag rechtstreeks bij u wil werken? Moet u zich dan laten tegenhouden door een relatiebeding van de uitlener?
Meer
Even proefdraaien, let op de proeftijd! Publicatiedatum: 18.05.2018
Artikeldatabank » Arbeidsovereenkomst » Proeftijd
De meeste arbeidscontracten bevatten een proeftijdbeding. Tijdens de proeftijd kunnen werknemers zich niet beroepen op ontslagbescherming. Maar hoe zit het als de werknemer al eerder begint? Begint de proeftijd dan ook eerder?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (11)
Geactualiseerd op: 23.04.2024
Doorzoek werkgevers-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator