Artikeldatabank - Thema: 'Belastingen' - Trefwoord: 'Controle'

 
Profhockeyer laat als zzp’er punten liggen bij de rechter Publicatiedatum: 20.02.2023
Artikeldatabank » Arbeidsovereenkomst » Varia
Een profhockeyer maakt als zzp’er deel uit van het eerste elftal van zijn club. De inspecteur en in beroep de rechtbank, vinden dat de speler in kwestie ‘gewoon’ in loondienst is. Hoe komt de rechtbank tot dit oordeel en is dit wel terecht?
Meer
Nakomen fiscale plicht is zaak van werknemer Publicatiedatum: 11.07.2022
Artikeldatabank » Belastingen » Controle
Nakomen fiscale plicht is zaak van werknemer.. De rechter (ECLI:NL:GHAMS:2022:1569) heeft beslist dat werknemers zelf verantwoordelijk zijn voor het nakomen van hun fiscale verplichtingen in het woon- en in het werkland. Twee piloten zijn vanaf 1990 en 1991 in dienst bij KLM. De piloten wonen in Zwitserland, waardoor de Belastingdienst voor hen...
Meer
Beperkte handhaving fiscus bij inhuur zzp’ers? Publicatiedatum: 04.05.2022
Artikeldatabank » Flexibele arbeid » ZZP
De Wet DBA (Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties) is in 2016 in werking getreden. Met de inwerkingtreding van de wet verviel de VAR (Verklaring arbeidsrelatie). Wat is er momenteel aan de hand als het gaat om handhaving?
Meer
Regel tijdig Verklaring geen privégebruik auto Publicatiedatum: 13.12.2021
Artikeldatabank » Loon » Auto van de zaak
Met een Verklaring geen privégebruik auto kan uw werknemer de privébijtelling voorkomen als hij de auto van de zaak niet gebruikt voor privédoeleinden. Maar dat kan behoorlijk misgaan. Waar moet u namelijk op letten?
Meer
Belastingdienst komt op visite, wat moet u geven? Publicatiedatum: 20.05.2019
Artikeldatabank » Belastingen » Controle
Iedere ondernemer en werkgever vindt het wel spannend als de Belastingdienst op visite komt. U kunt er maar het beste goed op voorbereid zijn. Wat moet u verstrekken als erom gevraagd wordt en waar moet de Belastingdienst zich aan houden?
Meer
Extra controle door de Belastingdienst? Publicatiedatum: 18.05.2018
Artikeldatabank » Belastingen » Controle
Extra controle door de Belastingdienst?..Hoezo controle, waarop dan? Als u uw aangifte loonheffingen indient en deze binnenkomt bij de Belastingdienst, dan wordt die automatisch op een aantal punten gecontroleerd. Kloppen die niet, dan krijgt diegene die de aangifte doet (dus u of uw salarisadministrateur) een melding met een foutcode. Het gaat daarbij...
Meer
Afdrachtvermindering onderwijs ook bij deelopleiding? Publicatiedatum: 21.04.2016
Artikeldatabank » Belastingen » Controle
Tot 1 januari 2014 kon u als werkgever profiteren van de afdrachtvermindering onderwijs (adv). De fiscus controleerde de regeling volgens zijn eigen normen. Die blijken achteraf niet te kloppen. Wat kunt u hiermee?
Meer
Wees goed voorbereid op een belastingcontrole Publicatiedatum: 09.11.2015
Artikeldatabank » Belastingen » Controle
Onlangs heeft de Belastingdienst in zijn halfjaarlijkse rapportage laten weten dit jaar nog ongeveer 11.000 boekenonderzoeken te zullen doen. Reden om eens aandacht te besteden aan hoe u goed voorbereid een controle in kunt …
Meer
Personeelslening eigen woning werknemer Publicatiedatum: 08.09.2015
Artikeldatabank » Loonbelasting & premies » Onbelaste vergoedingen
Stel, uw werknemer wil voor zijn eigen woning geld bij u lenen. U wilt hem wel helpen met rentevoordeel, maar met zo min mogelijk gedoe, zeker fiscaal gezien. Of is dat juist helemaal geen goed idee? Wat is fiscaal gezien nu wijsheid?
Meer
Controles afdrachtverminderingen Publicatiedatum: 11.03.2014
Artikeldatabank » Belastingen » Controle
Controles afdrachtverminderingen.. Controle op gebruik. De afdrachtvermindering onderwijs is met ingang van van 2014 vervallen. Heeft u de afdrachtverminderingen in het verleden gebruikt? Controleer deze dan en corrigeer zelf met behulp van een correctiebericht. Zo voorkomt u in ieder geval de boete, die al snel 25% zal bedragen van het ten onrechte...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5257)
Geactualiseerd op: 17.04.2024
Doorzoek werkgevers-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator