Artikeldatabank - Thema: 'Belastingen' - Trefwoord: 'Btw'

 
Eigen bijdrage voorziening werknemer voor btw niet meer aftrekken vanaf 2024 Publicatiedatum: 13.11.2023
Artikeldatabank » Belastingen » Btw
Vanaf 01.01.2024 mag u voor de btw de eigen bijdrage van de werknemer voor een voorziening niet meer aftrekken. Hoe zit dat?
Meer
Woon-werkverkeer bij thuiswerken zijn privékilometers voor de btw Publicatiedatum: 16.10.2023
Artikeldatabank » Arbeidsvoorwaarden » Auto van de zaak
Woon-werkverkeer bij thuiswerken zijn privékilometers voor de btw.. Als u een leaseauto aan een werknemer ter beschikking stelt, dan gebruikt de werknemer deze mogelijk ook privé. Voor de loonheffing houdt u rekening met een bijtelling privégebruik auto. Echter, ook de btw moet voor het privégebruik worden gecorrigeerd, aldus de Hoge Raad (ECLI:NL:HR:2023:1094)...
Meer
Uit- of inlenen van personeel, hoe zit het met de btw? Publicatiedatum: 02.03.2021
Artikeldatabank » Flexibele arbeid » Uitzendkrachten
Als bij detachering van personeel de inlener en de uitlener beide btw-belaste prestaties verrichten, is er voor de btw geen vuiltje aan de lucht. Er ontstaat echter een probleem als de inlener btw-vrijgestelde prestaties verricht. Hoe zit dat?
Meer
Inlener het ‘btw-haasje’ Publicatiedatum: 04.12.2012
Artikeldatabank » Belastingen » Btw
Één van uw collega-werkgevers werd onlangs door de rechter getrakteerd op een pijnlijk gelijk van de fiscus. Hij moest fors btw nabetalen na het inlenen van personeel. Waar moet u volgens de rechter écht op letten?
Meer
Wat met de eigen bijdrages auto vanaf 1 juli 2011? Publicatiedatum: 13.12.2011
Artikeldatabank » Belastingen » Btw
Rustig rijden is er op dit moment niet bij in btw-autoland. Per 1 juli 2011 is de bepaling van het privégebruik van de auto voor de btw gewijzigd. Wat nu als uw werknemer een eigen bijdrage betaalt voor het privégebruik?
Meer
Btw en personeelskosten, voorkom boetes! Publicatiedatum: 16.11.2011
Artikeldatabank » Belastingen » Btw
Wanneer u kosten maakt voor uw personeel, wil de belastingwetgever niet dat u de btw in die kosten terugkrijgt. Dat lijkt een simpele gedachte, maar de uitwerking is bar ingewikkeld. En dit jaar nóg ingewikkelder. Pas op voor boetes!
Meer
Loon in bonnen? Denk aan de btw! Publicatiedatum: 05.11.2010
Artikeldatabank » Belastingen » Btw
Loon in bonnen? Denk aan de btw!.. Recent heeft het Europese Hof een uitspraak gedaan in het volgende geval (EHJ C 40/09) Een werkgever gaf zijn werknemers loon, belast met loonheffing. Vervolgens had de werknemer de gelegenheid om een deel van zijn nettoloon te besteden aan andere zaken dan loon in geld. Voor ongeveer € 9,55 kon de werknemer een...
Meer
Geen btw-correctie op personeelsverstrekkingen? Publicatiedatum: 05.02.2010
Artikeldatabank » Belastingen » Btw
Is het maken van een correctie voor het privégebruik van een auto of geschenken en dergelijke aan personeelsleden en relaties nog nodig na recente rechtspraak? Zo ja, moet u dan bezwaar maken tegen de eigen aangifte?
Meer
Btw-correctie bij lunches en andere verstrekkingen? Publicatiedatum: 24.02.2009
Artikeldatabank » Kostenvergoedingen » Varia
Stel, u heeft een vergadering met personeel en klanten. U biedt hun, om de vergadering niet te onderbreken, een lunch aan. Moet u de btw op de kosten voor de lunch corrigeren? Waar moet u nog op letten inzake 2008?
Meer
Medewerkers in- en uitlenen Publicatiedatum: 11.03.2008
Artikeldatabank » Flexibele arbeid » Flex-contracten
Misschien overkomt het u ook wel eens: er komt een grote klus binnen maar u heeft daar niet voldoende mankracht voor. Een collega van u heeft u net verteld dat hij tijdelijk kampt met leegloop. Inlenen dus! Maar hoe zit het met de btw?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5273)
Geactualiseerd op: 18.04.2024
Doorzoek werkgevers-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator