Artikeldatabank - Thema: 'Arbeidsomstandigheden' - Trefwoord: 'Arbeidsinspectie'

 
En dan ... staat de arbeidsinspectie voor de deur Publicatiedatum: 23.01.2023
Artikeldatabank » Arbeidsomstandigheden » Arbeidsinspectie
De Nederlandse Arbeidsinspectie controleert of bedrijven zich houden aan verschillende wetten op het terrein van arbeid. Deze hoeft een inspectie niet van tevoren aan te kondigen, dus kan het zijn dat deze zomaar voor uw deur staat. Wat dan?
Meer
Arbo-overtreding, sneller een boete en duurder! Publicatiedatum: 21.10.2019
Artikeldatabank » Arbeidsomstandigheden » Arbowetgeving
Arbo-overtreding, sneller een boete en duurder!.. Afgelopen zomer zijn de bedragen voor een boete voor overtreding van de arbowetgeving hoger geworden. Bovendien worden de boetes sneller geheven. Dit geldt ook voor de verplichting om een RI&E (risico-inventarisatie en -evaluatie) te hebben. Let op. Heeft u deze niet, dan is de boete nu een basisbedrag...
Meer
Als u het niet eens bent met een boete Publicatiedatum: 25.04.2017
Artikeldatabank » Arbeidsomstandigheden » Varia
De Inspectie SZW controleert steeds meer en legt steeds vaker hogere boetes op. Wat kunt u doen als de Inspectie SZW u een boete oplegt? Waar moet u dan op letten en wat kunt u doen als u het er niet mee eens bent?
Meer
Een ongeluk zit in een klein hoekje Publicatiedatum: 10.04.2017
Artikeldatabank » Arbeidsomstandigheden » Aansprakelijkheid
De 16-jarige Sanne heeft een bijbaantje in een supermarkt. Op een dag snijdt zij zich aan de snijmachine. Na een bezoek aan de EHBO komt ze met wat pleisters en drukverband terug. Moet u dit ongeval melden bij de Inspectie SZW?
Meer
Hoe controleert de Inspectie SZW? Publicatiedatum: 27.03.2017
Artikeldatabank » Arbeidsomstandigheden » Arbeidsinspectie
De Inspectie SZW houdt de vinger aan de pols bij veel onderwerpen, zoals naleving van de Arbowet en de WML. Hoe zit het als er een inspecteur van de Inspectie SZW bij u aan de deur staat? Wat mag zo’n inspecteur?
Meer
Er staat een inspecteur op de stoep Publicatiedatum: 05.05.2014
Artikeldatabank » Arbeidsomstandigheden » Arbowetgeving
Een werkgever vroeg ons hoe het zit met controles van de Inspectie SZW (de voormalige Arbeidsinspectie). Wat gebeurt er allemaal als de inspectie aanklopt?
Meer
Inspectie kijkt naar PSA Publicatiedatum: 05.05.2014
Artikeldatabank » Arbeidsomstandigheden » Arbeidsinspectie
Inspectie kijkt naar PSA.. Speerpunt. De Inspectie SZW controleert onder andere of werkgevers wel werken met mensen die in Nederland mogen werken én of de werknemers de minimale standaardarbeidsvoorwaarden krijgen. Voor dit jaar is daarnaast de psychosociale arbeidsbelasting (kortweg: ‘PSA’) een van de speerpunten. Deze PSA is namelijk in 50% van...
Meer
Hoe gaat de Inspectie SZW u nu helpen? Publicatiedatum: 08.10.2013
Artikeldatabank » Arbeidsomstandigheden » Arbeidsinspectie
De Inspectie SZW stelde onlangs vast dat veel kleine werkgevers niet erg be­­kend zijn met belangrijke arbozorgverplichtingen. De Inspectie SZW gaat hier nu meer aandacht aan besteden én helpt bedrijven daarbij. Welke hulp geeft zij?
Meer
Hardere aanpak overtreding arbeidswetgeving Publicatiedatum: 09.11.2012
Artikeldatabank » Arbeidsomstandigheden » Arbowetgeving
Werkgevers die arbeidswetten als de arbowetgeving of de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag overtreden, kunnen vanaf 1 januari 2013 strenger worden beboet. Hoe zit dat precies?
Meer
Arboregels voor iedereen, ook voor de zzp’er! Publicatiedatum: 23.03.2012
Artikeldatabank » Arbeidsomstandigheden » Arbeidsinspectie
Arboregels voor iedereen, ook voor de zzp’er!.. Voor wie? Als u werknemers in dienst heeft of gebruikmaakt van uitzendkrachten, dan moet u voor deze mensen de arboregels (maatregelen ter voorkoming van arbeidsrisico’s) volgen. Voor wat? U bent verantwoordelijk voor een veilige werkplek, voldoende beschermingsmiddelen, en dergelijke. Tip. Meer weten...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5273)
Geactualiseerd op: 23.04.2024
Doorzoek werkgevers-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator