Fiscotips - Tips & Advies Belastingtips voor BV en dga by e-mail

 
Gesorteerd op checked Relevantie Datum
Eindheffing of bruteren, wat is wijsheid? Publicatiedatum: 18.02.2020
Artikeldatabank
Als u in de werkkostenregeling over de vrije ruimte heen schiet, betaalt u 80% eindheffing. Bruteren is ook een optie die vanwege de dalende tarieven soms niet eens zo gek lijkt. Maar is dit wel zo en wat scheelt het dan?
Meer
Ontloop de bijleenregeling via uw BV Publicatiedatum: 04.02.2020
Artikeldatabank
De (hypotheek)rente voor de eigen woning is nog steeds een van de belangrijkste aftrekposten. De aftrek wordt via de bijleenregeling echter beperkt bij verkoop van uw woning met overwaarde. Dit is te omzeilen via uw BV. Hoe gaat dat dan?
Meer
Een eenmanszaak naast uw BV, ook iets voor u? Publicatiedatum: 21.01.2020
Artikeldatabank
Een ondernemer in de inkomstenbelasting geniet tal van fiscale voordelen. Met een BV geniet u weer van andere fiscale voordelen. Wilt u van beide meer dan een graantje meepikken, start ze dan naast elkaar. Wat zijn de voordelen?
Meer
Gaat u in de loonheffing de concernregeling nog gebruiken? Publicatiedatum: 14.01.2020
Artikeldatabank
Als u meerdere BV’s heeft, kunt u de concernregeling in de werkkostenregeling toepassen. Door een wijziging van deze regeling is dit echter niet altijd meer voordelig. Gaat u de regeling in 2020 nog gebruiken en waar hangt dit vanaf?
Meer
Koop een gebruikte auto in het buitenland Publicatiedatum: 11.12.2019
Artikeldatabank
Jaarlijks worden er honderdduizenden auto’s uit het buitenland gehaald. Dit heeft vooral te maken met de berekening van de bpm. Hoe zit dat precies? Is de import van een gebruikte auto ook voor u interessant?
Meer
Verminder heffing box 3 via uw BV Publicatiedatum: 28.11.2019
Artikeldatabank
Als u privé veel vermogen bezit, kan de heffing in box 3 aardig oplopen. Gelukkig kunt u hier met gebruik van uw BV wat aan doen. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet u op letten? Wat scheelt het per saldo?
Meer
In 2019 nog zo veel mogelijk dividend uitkeren? Publicatiedatum: 14.11.2019
Artikeldatabank
Nu niet alleen de belastingdruk in box 3 wijzigt (naar verluidt 2022), maar ook het tarief in box 2 stapsgewijs wordt verhoogd, is het zaak alvast goed voor te sorteren, omdat straks alleen nog niet-excessief lenen bij uw BV mogelijk is.
Meer
Echtscheiding, dit jaar of toch in 2020? Publicatiedatum: 31.10.2019
Artikeldatabank
Per 1 januari 2020 gaat de termijn van partneralimentatie omlaag van twaalf jaar naar de helft van de duur van het huwelijk met een maximum van vijf jaar. Dit kan reden zijn om een echtscheiding uit te stellen. Waar moet u als dga op letten?
Meer
Gebruik partnerbegrip in de schenkbelasting optimaal Publicatiedatum: 16.10.2019
Artikeldatabank
De schenkbelasting kent een eigen partnerbegrip. Door hier optimaal gebruik van te maken, kunt u binnen de wettelijke mogelijkheden vele duizenden euro’s aan schenkbelasting besparen. Waar moet u dan met name op letten?
Meer
Betaal dividend dit jaar wat later uit Publicatiedatum: 03.10.2019
Artikeldatabank
Als u aan uzelf dit jaar nog een leuk dividend laat uitkeren, betaalt u minder belasting in box 2. Zorg er dan echter wel voor dat dit voordeel niet goeddeels verloren gaat via de extra belastingheffing in box 3. Hoe voorkomt u dit?
Meer
Geactualiseerd op: 24.02.2020
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator