Fiscotips - Tips & Advies Belastingtips voor BV en dga by e-mail

 
Gesorteerd op checked Relevantie Datum
Benut de tariefsverlaging via een herinvesteringsreserve Publicatiedatum: 23.09.2020
Artikeldatabank
Het lage vennootschapsbelastingtarief gaat per 1 januari 2021 verder omlaag. Verkoopt u dit jaar een bedrijfsmiddel met boekwinst, dan is het daarom extra raadzaam om winstneming uit te stellen. Hoe zit dat? Waar moet u op letten?
Meer
Terugbetalen aandelenkapitaal kan vaak onbelast Publicatiedatum: 09.09.2020
Artikeldatabank
Als u een schuld heeft aan uw BV, kan het wetsvoorstel ‘Wet excessief lenen bij eigen vennootschap’ wel eens vervelend voor u gaan uitpakken. Om uw schuld te verminderen, kunt u overwegen om aandelenkapitaal terug te betalen.
Meer
Het familieloket, uitgekiend vermogen overhevelen Publicatiedatum: 27.08.2020
Artikeldatabank
Als ouders komen te overlijden en een behoorlijk vermogen nalaten, krijgen hun kinderen vaak te maken met 20% erfbelasting. Deze belastingheffing kan worden gematigd door zogenoemde ‘generatie schenkingen’. Hoe werkt dat dan?
Meer
Zo ontgaat u de bijtelling voor uw bestelauto’s Publicatiedatum: 30.06.2020
Artikeldatabank
Ook voor een bestelauto geldt de bekende bijtelling, tenzij u gebruikmaakt van een van de uitzonderingen. Met name op de uitzondering waarbij u de bijtelling mag vervangen door een eindheffing van € 300, kunt u handig inspelen. Hoe werkt dat?
Meer
Belang van 1% voldoende voor doorschuifregeling Publicatiedatum: 22.06.2020
Artikeldatabank
Als u aandelen van uw BV schenkt aan bijv. uw kinderen, kunt u de belastingclaim doorschuiven naar uw opvolger, mits er sprake is van een materiële onderneming. Hoe oordeelde de rechter hier onlangs over? Hoe kunt u daar uw voordeel mee doen?
Meer
Werknemersverzekeringen voor dga een keuze? Publicatiedatum: 09.06.2020
Artikeldatabank
Werknemers zijn verplicht verzekerd tegen de financiële gevolgen van onder meer werkeloosheid en arbeidsongeschiktheid. Dga’s zijn hiervan uitgesloten. In bepaalde gevallen kunt u als dga echter ook onder de werknemersverzekeringen vallen.
Meer
Ondernemer financieel steunen in coronatijd Publicatiedatum: 12.05.2020
Artikeldatabank
Vanwege de coronacrisis kampt menig ondernemer met liquiditeitsproblemen. Zo ook wellicht de onderneming van een van uw kinderen. U kunt bijspringen door een bedrag te lenen of te schenken. Er is echter nog een betere optie.
Meer
Schenken aan ondernemer in financiële nood Publicatiedatum: 28.04.2020
Artikeldatabank
Door de coronacrisis hebben veel ondernemers hun omzet zien dalen of is er zelfs geen omzet meer en lopen de schulden op. Mogelijk kunt u helpen om deze schulden via een belastingvrije schenking te voldoen. Hoe zit dit?
Meer
Financiële tips om de coronacrisis het hoofd te bieden Publicatiedatum: 14.04.2020
Artikeldatabank
In deze onzekere tijden is het belangrijk om het in uw bedrijf opgebouwde vermogen te beschermen en zo veel mogelijk liquide te zijn dan wel te worden. Wat kunt u als ondernemer allemaal doen naast de hulp die de overheid u biedt?
Meer
Coronacrisis vereist ook vooruitzien Publicatiedatum: 30.03.2020
Artikeldatabank
Naast aandacht voor de gezondheid van u en uw medewerkers bent u momenteel als ondernemer ook bezig om zo goed mogelijk om te gaan met de financiële effecten van de coronacrisis. Pas ook op voor de mogelijk nadelige effecten in de toekomst.
Meer
Geactualiseerd op: 30.09.2020
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator