Fiscotips - Tips & Advies Belastingen

 
Gesorteerd op checked Relevantie Datum
Gebruik partnerbegrip in de schenkbelasting optimaal Publicatiedatum: 16.10.2019
Artikeldatabank
De schenkbelasting kent een eigen partnerbegrip. Door hier optimaal gebruik van te maken, kunt u binnen de wettelijke mogelijkheden vele duizenden euro’s aan schenkbelasting besparen. Waar moet u dan met name op letten?
Meer
Betaal dividend dit jaar wat later uit Publicatiedatum: 03.10.2019
Artikeldatabank
Als u aan uzelf dit jaar nog een leuk dividend laat uitkeren, betaalt u minder belasting in box 2. Zorg er dan echter wel voor dat dit voordeel niet goeddeels verloren gaat via de extra belastingheffing in box 3. Hoe voorkomt u dit?
Meer
Zo houdt u uw ‘verplichte’ salaris binnen de perken Publicatiedatum: 18.09.2019
Artikeldatabank
Als directeur-grootaandeelhouder moet u jaarlijks een ‘gebruikelijk loon’ opnemen van minstens € 45.000. Jammer, want dit is progressief belast in box 1 en niet in box 2. Hoe en in welke gevallen is dit het beste te voorkomen?
Meer
Bereid u voor op de wetgeving inzake de zakelijke fiets Publicatiedatum: 03.09.2019
Artikeldatabank
Nog even en uw werknemers kunnen tegen een geringe vergoeding gebruikmaken van een zakelijke fiets. Hoe interessant is dat eigenlijk of is een zelf aangeschafte fiets toch voordeliger? En wat zijn de verdere mogelijkheden?
Meer
Zo mijdt uw BV de tweede tariefschijf Publicatiedatum: 21.08.2019
Artikeldatabank
Maakt uw BV meer dan € 200.000 winst, dan betaalt uw BV in de tweede schijf 25% belasting. Dat tarief daalt de komende jaren fors, dus is het raadzaam de fiscale winst de komende jaren te beperken. Hoe kan dit zo eenvoudig mogelijk?
Meer
Met de auto op vakantie zonder bijtelling Publicatiedatum: 28.06.2019
Artikeldatabank
Als u de auto van de zaak alleen zakelijk gebruikt, krijgt u geen bijtelling. U kunt de auto dan ook echter niet voor de vakantie gebruiken. Kan een verhuurconstructie wellicht uitkomst bieden en zo ja, waar moet u dan op letten?
Meer
Maximaliseer uw lage-inkomensvoordeel Publicatiedatum: 14.06.2019
Artikeldatabank
Ook dit jaar heeft u weer recht op het lage-inkomensvoordeel. Door slim te plannen met het loon van uw werknemers en het aantal verloonde uren, kunt u dit voordeel maximaliseren. Waar moet u dan op letten?
Meer
Overtollig vermogen in de BV laten of juist niet? Publicatiedatum: 29.05.2019
Artikeldatabank
Als dga heeft u de keuze: overtollig vermogen in uw BV laten renderen of privé. Dit heeft verschillende fiscale gevolgen die ook nog eens gaan veranderen. Wat is er voordeliger, waarvan is dit afhankelijk en wat scheelt het?
Meer
Lijfrentepolis inzetten bij echtscheiding Publicatiedatum: 16.05.2019
Artikeldatabank
Bij echtscheiding komt de vraag op wat te doen met de aanwezige lijfrentepolissen. Deze lijfrentepolissen kunnen bij u in box 1 of box 3 zitten. Met verdelen, verrekenen of afkopen kunnen er met de polis fiscale voordelen behaald worden.
Meer
Hoe interessant is een BV straks? Publicatiedatum: 06.05.2019
Artikeldatabank
Vanaf 2020 worden de tarieven en aftrekposten in box 1 en 2 gewijzigd. De BV wordt daardoor vaak extra interessant. Is dit voor een ondernemer ook voldoende interessant om de overstap vanuit de inkomstenbelasting te maken?
Meer
Geactualiseerd op: 16.10.2019
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator