Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor BV en dga by e-mail: Jaargang 25, nummer 18

 
Bijtelling tijdens de coronacrisis? Publicatiedatum: 17.11.2020
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Vanwege de coronacrisis werken veel werknemers vanuit huis of tijdelijk helemaal niet. Wat als uw werknemer dan nog wel over een auto van de zaak kan beschikken?
Meer
Snel nog uitstel van belastingbetaling aanvragen Publicatiedatum: 17.11.2020
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
Snel nog uitstel van belastingbetaling aanvragen..Verlenging. Vanwege de tweede coronagolf heeft de overheid op dit moment een aantal steunmaatregelen verruimd. Zo is de mogelijkheid om bij betalingsproblemen vanwege de coronacrisis bijzonder uitstel van belastingbetaling aan te vragen, verlengd tot het einde van dit jaar. Deze maatregel was eigenlijk...
Meer
Let op de 180-dagenregeling Publicatiedatum: 17.11.2020
Artikeldatabank » Actualiteit » Privé
Om de belastingheffing op een erfenis te verminderen, kan men besluiten om kort voor overlijden schenkingen te doen. De wetgever heeft dit echter voorzien en hiervoor de 180-dagenregeling ingevoerd. Hoe werkt dit precies?
Meer
Einde overgangsrecht 30%-regeling, actie vereist? Publicatiedatum: 17.11.2020
Artikeldatabank » Personeel » Internationaal
Als u een werknemer aanneemt vanuit het buitenland, mag u aan deze werknemer onder voorwaarden 30% van zijn brutoloon onbelast uitbetalen. Als u hiervan gebruikmaakt, is het belangrijk om goed te kijken of dat ook in 2021 mag.
Meer
Verliezen verdampen vanaf 2022 niet meer Publicatiedatum: 17.11.2020
Artikeldatabank » Fiscale winst » Verliesverrekening
In het Belastingplan 2021 is het voorstel opgenomen om de verliesverrekening in de vennootschapsbelasting te wijzigen. Wat houdt dit voorstel precies in? Wat betekent dit voor u?
Meer
Start nu met aanvraag WBSO 2021 Publicatiedatum: 17.11.2020
Artikeldatabank » Besloten vennootschap » Vennootschapsbelasting
Wilt u in 2021 profiteren van de Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk, dan is het raadzaam om nu al te starten met uw aanvraag van deze subsidie. Hoe zit dat? Wat komt daar allemaal bij kijken?
Meer
Winstverwachting onderbouwen Publicatiedatum: 17.11.2020
Artikeldatabank » Fiscale winst » Bedrijfskosten
Uitvinders worden vaak rijk, maar nog vaker niet. Zelfs niet als hun uitvinding met een patent erkend wordt. Sterker nog, dikwijls moet er stevig geld bij, waarbij het dan de vraag is of dat geld fiscaal aftrekbaar is. Wat besliste de rechter?
Meer
Nieuw budget voor subsidie ontwikkeladvies Publicatiedatum: 17.11.2020
Artikeldatabank » Actualiteit » Personeel
Nieuw budget voor subsidie ontwikkeladvies..Vanaf 1 december 2020. In augustus 2020 hebben zich maar liefst 22.000 mensen geregistreerd om een ontwikkeladviestraject te gaan volgen. Daarmee was de subsidiepot voor de regeling NL leert door binnen één maand leeg. Tip. Vanaf 1 december 2020 is het opnieuw mogelijk...
Meer
Ontloop vermogenstoets toeslagen via spaar-BV Publicatiedatum: 17.11.2020
Artikeldatabank » Actualiteit » Privé
Wie een laag inkomen heeft, heeft gelukkig recht op tal van toeslagen. Helaas is dat niet zo als u bijv. door een erfenis over te veel vermogen beschikt. Wellicht biedt dan een spaar-BV uitkomst. Waar moet u dan op letten en wat scheelt het?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (25)
Geactualiseerd op: 19.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator