Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor BV en dga by e-mail: Jaargang 25, nummer 16

 
Subsidieregeling elektrische auto’s aangepast Publicatiedatum: 21.10.2020
Artikeldatabank » Auto » Varia
Subsidieregeling elektrische auto’s aangepast..Stimuleren elektrisch rijden. Zoals bekend, is er op 1 juli 2020 een subsidieregeling elektrische personenauto’s voor particulieren in het leven geroepen. De subsidie geldt voor elektrische auto’s die op of na 4 juni 2020 zijn gekocht of geleaset en bedraagt voor: een nieuwe elektrische...
Meer
Verhuur tuinhuis toch belast Publicatiedatum: 21.10.2020
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
Verhuur tuinhuis toch belast..Woning verhuren populair. Het verhuren van de woning of een deel daarvan is tegenwoordig erg populair. Bovendien besliste Hof Amsterdam vorig jaar dat de verhuur van een deel van de woning (in dat geval een tuinhuis) onbelast is. Let op.  De Hoge Raad heeft deze uitspraak echter teruggedraaid (ECLI:NL:HR:2020:1448)...
Meer
Zorgen voor goed bewijs! Publicatiedatum: 21.10.2020
Artikeldatabank » Actualiteit » Belastingdienst
Goed bewijs, daar draait het altijd om als u gaat procederen. Ook in een recente welles-nieteszaak, waar iemand er niet in slaagde het bewijs te leveren dat de voormalig accountant niet alle stukken had teruggegeven. Wat beter regelen?
Meer
Extra BV, extra belastingvoordeel Publicatiedatum: 21.10.2020
Artikeldatabank » Besloten vennootschap » Vennootschapsbelasting
De vennootschapsbelasting kent twee tariefschijven. Het verschil tussen deze twee tariefschijven loopt steeds verder op. Hierdoor kan het aantrekkelijk zijn uw activiteiten te verdelen over meerdere BV’s. Hoe pakt u dit aan?
Meer
Geen verklaring van erfrecht, toch naar belastingrechter? Publicatiedatum: 21.10.2020
Artikeldatabank » Actualiteit » Privé
Wie mag er namens de erfgenamen handelen? Zijn getekende volmachten daarvoor voldoende? Wat is een verklaring van erfrecht? Hoe kan dat ook goed worden geregeld? Wat heeft de Hoge Raad beslist in een recente rechtszaak hierover?
Meer
NOW en bonusuitkering? Publicatiedatum: 21.10.2020
Artikeldatabank » Actualiteit » Personeel
De NOW-regeling is bedoeld om de nadelige financiële gevolgen door de coronacrisis te verzachten en werkgelegenheid te behouden. Onder voorwaarden wordt er een subsidie verstrekt bij een bepaald percentage omzetverlies. Waar moet u op letten?
Meer
Gebruikelijk loon dga en corona Publicatiedatum: 21.10.2020
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
In het Besluit noodmaatregelen coronacrisis zijn veel maatregelen genomen om fiscale verlichting te bieden aan degene die financieel getroffen worden door de coronacrisis, zoals een versoepeling van de regels voor het gebruikelijk loon in 2020.
Meer
BIK-regeling, extra fiscaal voordeel bij investeringen Publicatiedatum: 21.10.2020
Artikeldatabank » Fiscale winst » Investeren
Onlangs is het wetsvoorstel tot invoering van de Baangerelateerde investeringskorting ingediend. Deze regeling moet ervoor zorgen dat bedrijven ook tijdens de coronacrisis blijven investeren en investeringen naar voren halen. Hoe zit dat?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (21)
Geactualiseerd op: 22.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator