Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor BV en dga by e-mail: Jaargang 25, nummer 08

 
Extra ruimte voor onbelaste extraatjes in 2020 Publicatiedatum: 12.05.2020
Artikeldatabank » Actualiteit » Personeel
Onlangs werd bekend dat de vrije ruimte in de werkkostenregeling wordt verhoogd, waardoor u als werkgever makkelijker een onbelast extraatje aan uw werknemers kunt geven. Hoe zit dat? Waar moet u dan op letten?
Meer
Geen recht op volledige KIA bij samenwerkingsverband Publicatiedatum: 12.05.2020
Artikeldatabank » Fiscale winst » Investeringsaftrek
De laatste tijd is er veel rechtspraak geweest over de berekeningssystematiek van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek bij een samenwerkingsverband. De Hoge Raad heeft hier nu meer duidelijkheid over gegeven. Wat is er nu beslist?
Meer
Betaalpauze hypotheek door corona Publicatiedatum: 12.05.2020
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
Het kabinet heeft in verband met de coronacrisis een belastingmaatregel afgekondigd die betrekking heeft op het inlassen van een hypotheekpauze bij eigen woningen. Hoe ziet deze regeling eruit en wat kunt u met een betaalpauze?
Meer
Uitstel invoering ‘Wet excessief lenen’ Publicatiedatum: 12.05.2020
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Uitstel invoering ‘Wet excessief lenen’..Grens schuld. Het kabinet was voornemens om per 2022 het wetsvoorstel ‘Wet excessief lenen bij de eigen vennootschap’ in te voeren. Deze wet leidt ertoe dat dga’s met een schuld aan hun eigen BV van meer dan € 500.000 direct over dit meerdere belasting moeten betalen. Eigenwoningschulden zijn...
Meer
Ondernemer financieel steunen in coronatijd Publicatiedatum: 12.05.2020
Artikeldatabank » Besloten vennootschap » Geldleningen
Vanwege de coronacrisis kampt menig ondernemer met liquiditeitsproblemen. Zo ook wellicht de onderneming van een van uw kinderen. U kunt bijspringen door een bedrag te lenen of te schenken. Er is echter nog een betere optie.
Meer
Gebruikelijk loon evenredig te verlagen Publicatiedatum: 12.05.2020
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Om dga’s tegemoet te komen, wordt het mogelijk om het gebruikelijk loon 2020 te verlagen. Voordeel hiervan is dat u niet meer verplicht bent om een bepaald loon uit te keren en daardoor geen onnodige loonheffingschuld opbouwt.
Meer
Verlies 2020 eerder verrekenen? Publicatiedatum: 12.05.2020
Artikeldatabank » Fiscale winst » Verliesverrekening
Het kabinet heeft bekendgemaakt dat het mogelijk wordt om uw verwachte verlies in 2020 door de coronacrisis al in de belastingaangifte 2019 te verrekenen.
Meer
Voorwaarden subsidie elektrische auto bekend Publicatiedatum: 12.05.2020
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Auto
Zoals de zaken er nu voorstaan, krijgt u bij aankoop van een elektrische auto vanaf 1 juli 2020 subsidie. Er gelden wel voorwaarden. Deze zijn onlangs bekendgemaakt. Kunt u als directeur-grootaandeelhouder ook van de subsidie profiteren?
Meer
Massaal bezwaar box 3 2019 Publicatiedatum: 12.05.2020
Artikeldatabank » Belastingdienst » Bezwaarprocedure
Massaal bezwaar box 3 2019..Ook voor 2019. Het Ministerie van Financiën heeft besloten om ook de bezwaren tegen de box 3-heffing over 2019 aan te merken als ‘massaal bezwaar’. Dit vond eerder plaats over 2017 en 2018. Let op.  Dit betekent niet dat u geen individueel bezwaar meer hoeft te maken als u het niet eens bent met de...
Meer
Auto van de zaak en stilstand Publicatiedatum: 12.05.2020
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Auto van de zaak en stilstand..Regelmatig een rondje rijden. Als uw werknemer met een auto van de zaak vanwege de coronacrisis verplicht thuiswerkt, gebruikt hij de auto niet. De ANWB adviseert om desondanks toch regelmatig een rondje met de auto te rijden, want (langdurige) stilstand is niet goed. Let op.  Als uw werknemer echter een verklaring...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (29)
Geactualiseerd op: 22.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator