Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor BV en dga by e-mail: Jaargang 25, nummer 04

 
Ziet u door de fiscale boetes het bos nog? Publicatiedatum: 16.03.2020
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
Op overtreding van fiscale regels staat vaak een boete. Er is dan ook een woud van regels over fiscale boetes. We zetten de verschillende boetes voor u op een rij. Ook uw adviseur kan in bepaalde gevallen een fiscale boete opgelegd krijgen.
Meer
Let op bij oplopende schulden aan eigen BV Publicatiedatum: 16.03.2020
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Als u geld leent van uw BV, moet u dit uiteraard wel kunnen terugbetalen. De rechter heeft onlangs nog eens bevestigd dat indien al bij het aangaan van de lening duidelijk is dat u dit niet kunt, er sprake is van een dividenduitkering.
Meer
Bezwaar tegen WOZ-beschikking door executeur, wat nu? Publicatiedatum: 16.03.2020
Artikeldatabank » Lokale heffingen » WOZ
WOZ-beschikkingen zijn nu weer volop afgegeven. Als een executeur bezwaar aantekent tegen een WOZ-beschikking, kan een erfgenaam dat dan zelf niet meer doen? Wat staat er in de wet? Wat heeft de Hoge Raad hierover beslist?
Meer
WOZ-waarde bedrijfspand te hoog? Publicatiedatum: 16.03.2020
Artikeldatabank » Onroerende zaken » Bedrijfspand
Als u onlangs voor het bedrijfspand dat op de balans van uw BV staat, de jaarlijkse WOZ-beschikking heeft ontvangen, is het zaak deze goed te checken. Hoe zit dat?
Meer
Strafheffing vertrekregeling ook over doorbetaald loon Publicatiedatum: 16.03.2020
Artikeldatabank » Personeel » Loonheffing
Vroegtijdige pensionering wordt fiscaal ontmoedigd. Zo bent u als werkgever 52% strafheffing verschuldigd over een vertrekregeling die uw werknemer in staat stelt om eerder te stoppen met werken. Wat speelde hierover onlangs bij de rechter?
Meer
Tweede woning via de BV? Publicatiedatum: 16.03.2020
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Een tweede woning is fantastisch om bijv. tot rust te komen, maar is voor box 3 een kostbaar bezit. Wellicht is het een optie om uw BV hiervoor te gebruiken. Wanneer kan dat? Wat zijn de voor- en nadelen en wat scheelt het?
Meer
Belastingcontrole, laat de inspecteur maar komen ...  Publicatiedatum: 16.03.2020
Artikeldatabank » Belastingdienst » Controle
Uit recente cijfers van de Belastingdienst blijkt dat de kans dat de inspecteur bij u langskomt niet erg groot is, maar uitgesloten is dit natuurlijk niet. Wat kunt verwachten als deze eer u wel te beurt valt? Hoe kunt u zich het beste voorbereiden?
Meer
Check loonkostentegemoetkoming 2019 Publicatiedatum: 16.03.2020
Artikeldatabank » Personeel » Loonheffing
Check loonkostentegemoetkoming 2019..Tegemoetkomingen in de loonkosten. Als werkgever krijgt u voor enkele groepen werknemers een tegemoetkoming in de loonkosten. Voor werknemers met een loon tot 125% van het wettelijk minimumloon is er het lage-inkomensvoordeel (LIV). Dit voordeel kan oplopen tot € 2.000 per werknemer per jaar. Voor oudere werknemers...
Meer
Fout in box 3-percentages Publicatiedatum: 16.03.2020
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
Fout in box 3-percentages..Onjuist rendement in box 3. Onlangs is er een fout ontdekt in de berekening van de forfaitaire rendementen van box 3 voor de jaren 2019 en 2020, zoals die zijn vastgesteld door het Ministerie van Financiën. De Belastingdienst heeft de foutieve percentages gebruikt bij de berekening van de (voorlopige)...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (16)
Geactualiseerd op: 19.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator