Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor BV en dga by e-mail: Jaargang 25, nummer 01

 
Misbruik van boedelvolmacht, gevolmachtigde aansprakelijk! Publicatiedatum: 04.02.2020
Artikeldatabank
Mag een gevolmachtigde naar eigen inzicht handelen? Is daarvoor geen overeenstemming meer vereist met de overige erfgenamen? Wat zegt de rechter? Wat is goed om te weten? Wat is goed om te regelen?
Meer
Hypotheekrente vooruitbetalen in het zicht van overlijden Publicatiedatum: 04.02.2020
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
Door uw hypotheekrente vooruit te betalen, kunt u een mooi financieel voordeel behalen. Maar is het ook mogelijk door in het zicht van uw overlijden de hypotheekrente vooruit te betalen? Wat oordeelde de rechter hier onlangs over?
Meer
Btw-correctie privégebruik beperken? Publicatiedatum: 04.02.2020
Artikeldatabank » Auto » Btw
Voor het privégebruik van uw auto van de zaak moet er ook een btw-correctie plaatsvinden. Hoe werkt dat precies? Hoe zorgt u ervoor dat deze correctie zo laag mogelijk is?
Meer
Beroep tegen ambtshalve aanslag erfbelasting ongegrond? Publicatiedatum: 04.02.2020
Artikeldatabank » Privé » Belastingaangifte
Wat als er geen of onvolledige aangifte erfbelasting wordt gedaan, bijv. omdat er ruzie tussen de erfgenamen is. Mag de inspecteur dan ambtshalve de aanslag vaststellen? Bij wie ligt de bewijslast? Wat heeft de rechter nu hierover beslist?
Meer
Ontloop de bijleenregeling via uw BV Publicatiedatum: 04.02.2020
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
De (hypotheek)rente voor de eigen woning is nog steeds een van de belangrijkste aftrekposten. De aftrek wordt via de bijleenregeling echter beperkt bij verkoop van uw woning met overwaarde. Dit is te omzeilen via uw BV. Hoe gaat dat dan?
Meer
Papieren schenking in toekomst minder voordelig? Publicatiedatum: 04.02.2020
Artikeldatabank
Een schenking onder schuldigerkenning is een veelgebruikte optie om vermogen op papier aan de kinderen over te dragen. Daarmee wordt erfbelasting bespaard. Door een voorgestelde wetswijziging wordt dit vanaf 2022 echter minder lucratief.
Meer
Fiscale faciliteiten alleen voor ‘echte’ onderneming Publicatiedatum: 04.02.2020
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Bedrijfsopvolging
Bij vererving van een onderneming geldt er een aantal fiscale faciliteiten. Die zijn alleen weggelegd voor degenen die een ‘echte’ onderneming drijven. Maar wat verstaan we hieronder en wat besliste de rechter onlangs?
Meer
Verlof sparen ook voor dga? Publicatiedatum: 04.02.2020
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Verlof sparen ook voor dga?..Voorziening vormen. Op dit moment is het voor werknemers toegestaan om maximaal 50 weken verlof op te sparen. Dit verlof kan vervolgens worden opgenomen voor een sabbatical of vroegpensioen. Als dga mag ook u verlof opsparen. U moet hierover afspraken maken met uw BV. Uw BV kan vervolgens voor de opgespaarde verlofdagen...
Meer
Aan adviseurs opgelegde boetes openbaar? Publicatiedatum: 04.02.2020
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
Aan adviseurs opgelegde boetes openbaar?..Vergrijpboete wegens medeplegen. De inspecteur heeft voortaan de mogelijkheid om vergrijpboetes die wegens medeplegen aan een adviseur (een zogeheten ‘intermediair) worden opgelegd, openbaar te maken door publicatie op de website van de Belastingdienst, met daarbij o.a. de naam van de overtreder (art. 67r AWR)...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (14)
Geactualiseerd op: 25.02.2020
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator