Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor BV en dga by e-mail: Jaargang 24, nummer 18

 
Sleutels op de zaak, toch bijtelling Publicatiedatum: 14.11.2019
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Als u wilt aantonen dat een (bestel)auto van het bedrijf niet privé is gebruikt, zijn de bewijsregels erg streng. Dit is onlangs nog eens door de rechter bevestigd.
Meer
Voorkom verliesverdamping, onderneem dit jaar actie Publicatiedatum: 14.11.2019
Artikeldatabank » Fiscale winst » Verliesverrekening
De verliezen die uw BV nog heeft openstaan uit 2010, verdampen dit jaar als er niet voldoende winst wordt behaald. Door winst te creëren kan verliesverdamping worden voorkomen. Hoe creëert u winst en waar moet u op letten?
Meer
In 2019 nog zo veel mogelijk dividend uitkeren? Publicatiedatum: 14.11.2019
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Nu niet alleen de belastingdruk in box 3 wijzigt (naar verluidt 2022), maar ook het tarief in box 2 stapsgewijs wordt verhoogd, is het zaak alvast goed voor te sorteren, omdat straks alleen nog niet-excessief lenen bij uw BV mogelijk is.
Meer
Ook op eigen terrein wegenbelasting betalen? Publicatiedatum: 14.11.2019
Artikeldatabank » Ondernemer » Auto
Ook op eigen terrein wegenbelasting betalen?..Motorrijtuigenbelasting. Als u gebruikmaakt van de openbare weg, bent u motorrijtuigenbelasting (mrb) verschuldigd. Openbare weg. Maar wat nu als het uw eigen terrein betreft, moet u dan ook mrb betalen? Het begrip ‘weg’ moet u voor de mrb ruim opvatten. Zo hoort bijv. ook de berm bij de weg. Verder...
Meer
Bijstorten spaarhypotheek vaak aantrekkelijk Publicatiedatum: 14.11.2019
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
De lage spaarrente zorgt ervoor dat veel mensen ervoor kiezen om hun hypotheek (versneld) af te lossen. Als aan uw hypotheek echter een spaardeel is gekoppeld, is het vaak aantrekkelijker om hierop bij te storten. Hoe werkt dit?
Meer
Nog snel een ‘turboliquidatie’? Publicatiedatum: 14.11.2019
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Onlangs is er aangekondigd dat de regeling voor een zogeheten ‘turboliquidatie’ van een BV zal worden aangepast. Hieraan worden meer eisen gesteld om schuldeisers beter te beschermen. Reden om nog snel even te ‘turboliquideren’?
Meer
Fiets van de zaak, hoe zit het met de btw? Publicatiedatum: 14.11.2019
Artikeldatabank » Btw » Voorbelasting
Er komt per 1 januari 2020 een nieuwe regeling voor de fiets van de zaak. Er moet dan voor het privégebruik 7% van de waarde van de fiets bij het inkomen van de werknemer worden geteld. Maar hoe zit het dan eigenlijk met de btw?
Meer
Verjaard, dga als borg niet aansprakelijk voor BV-schuld! Publicatiedatum: 14.11.2019
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Welke verjaringstermijn geldt er voor een dga als borg voor een BV-schuld? Is de borg gebonden aan algemene voorwaarden? Wat heeft de rechter hier nu over beslist? Wat moet u dus goed regelen en bewaken bij deze borgzaken?
Meer
Heffing box 3 niet eerder aangepast Publicatiedatum: 14.11.2019
Artikeldatabank » Privé » Belastingaangifte
Heffing box 3 niet eerder aangepast..Aanpassingen. Staatssecretaris Snel heeft onlangs vragen van de Tweede Kamer beantwoord over de vermogensrendementsheffing in box 3. Diverse Kamerleden vroegen zich af of het niet mogelijk is de voorgenomen aanpassingen eerder in te voeren. Het gaat hierbij om: een aanzienlijke verlaging van het fictieve...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (21)
Geactualiseerd op: 24.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator