Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingen: Jaargang 24, nummer 17

 
Onzakelijk handelen leidt tot belastingnavordering Publicatiedatum: 31.10.2019
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
U mag binnen uw BV alleen kosten opvoeren die zakelijk zijn voor uw onderneming. Als aan de kosten een aandeelhoudersmotief of privéaspect ten grondslag ligt, is fiscale aftrek niet mogelijk. Wat speelde hierover en wat is raadzaam?
Meer
Uw studerende kind fiscaal slim steunen Publicatiedatum: 31.10.2019
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Het nieuwe studiejaar is weer begonnen. Studeren is tegenwoordig een kostbare bezigheid. Als ouder en directeur-grootaandeelhouder wilt u wellicht uw kind helpen bij het dragen van deze kosten. Wat zijn de mogelijkheden?
Meer
Heeft uw holding-BV wel recht op btw-aftrek? Publicatiedatum: 31.10.2019
Artikeldatabank » Besloten vennootschap » Holdingstructuur
In de praktijk wordt vaak gedacht dat als een holding-BV btw betaalt op haar inkopen, dat deze btw dan zonder meer als voorbelasting in aftrek kan worden gebracht. Dit is echter een misverstand. Hoe zit dat? Waar moet u op letten?
Meer
Echtscheiding, dit jaar of toch in 2020? Publicatiedatum: 31.10.2019
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Per 1 januari 2020 gaat de termijn van partneralimentatie omlaag van twaalf jaar naar de helft van de duur van het huwelijk met een maximum van vijf jaar. Dit kan reden zijn om een echtscheiding uit te stellen. Waar moet u als dga op letten?
Meer
Vraag maar raak? Publicatiedatum: 31.10.2019
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
Iedereen is verplicht om aan de Belastingdienst desgevraagd alle informatie te verstrekken die voor de belastingheffing relevant kan zijn. Wat als er zaken worden gevraagd die u in alle oprechtheid niet kunt verstrekken?
Meer
Hoe gaat de inbreng in de BV goed? Publicatiedatum: 31.10.2019
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Dalende vennootschapsbelastingtarieven en beperking van de aftrekposten in de inkomstenbelasting maken dat een BV sneller fiscaal interessant is. Hoe gaat de overgang naar een BV-structuur goed? Wat zijn de belangrijkste stappen?
Meer
Het is weer tijd voor de kerstpakketten Publicatiedatum: 31.10.2019
Artikeldatabank » Personeel » Loonheffing
Veel ondernemers bedanken hun medewerkers in de maand december voor een jaar hard werken met een mooi kerstpakket. Hoe pakt dit fiscaal ook alweer uit?
Meer
Nieuwe btw-nummers voor eenmanszaken Publicatiedatum: 31.10.2019
Artikeldatabank » Administratie » Factureren
Nieuwe btw-nummers voor eenmanszaken..Vanaf 2020. Om fraude tegen te gaan, krijgen alle ondernemers met een eenmanszaak per 1 januari 2020 een nieuw btw-nummer. Hierin is niet langer het BSN van de ondernemer verwerkt. Bij andere rechtsvormen, zoals een BV of een vennootschap onder firma, is aanpassing van het btw-nummer niet noodzakelijk...
Meer
‘Prijsuitreiking’ aan ambtenaren verboden Publicatiedatum: 31.10.2019
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
‘Prijsuitreiking’ aan ambtenaren verboden..Meest corrupte ambtenaar of meest ongelikte beer. Een man leefde al jaren in onmin met de Belastingdienst. Hij had de Belastingdienst en verschillende individuele ambtenaren beschuldigd van allerlei strafbare en/of onrechtmatige gedragingen. Het voeren van verschillende procedures voor de rechter had hem...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (15)
Geactualiseerd op: 15.11.2019
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator