Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor BV en dga by e-mail: Jaargang 24, nummer 16

 
Meer vrije ruimte vanaf 2020 Publicatiedatum: 16.10.2019
Artikeldatabank » Personeel » Kostenvergoedingen
Vanaf 2020 wordt de vrije ruimte in de werkkostenregeling waarschijnlijk wat uitgebreid. Het kan aantrekkelijk zijn om vergoedingen of verstrekkingen uit te stellen.
Meer
Hoeft de ene erfgenaam niet voor de andere te betalen? Publicatiedatum: 16.10.2019
Artikeldatabank » Actualiteit » Privé
Als er een beroep wordt gedaan op de legitieme portie, is iedere erfgenaam dan hoofdelijk aansprakelijk voor de gehele schuld of betaalt iedere erfgenaam dan zijn deel daarvan? Wat staat er in de wet en wat heeft de rechter nu beslist?
Meer
Geen reactie van Belastingdienst, vorder een dwangsom Publicatiedatum: 16.10.2019
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
Heeft u bezwaar aangetekend tegen uw aanslag, maar laat de uitspraak op bezwaar te lang op zich wachten? Dan kunt u een dwangsom vorderen wegens niet tijdig beslissen. Hoe vordert u deze dwangsom en waar moet u op letten?
Meer
Gebruik partnerbegrip in de schenkbelasting optimaal Publicatiedatum: 16.10.2019
Artikeldatabank
De schenkbelasting kent een eigen partnerbegrip. Door hier optimaal gebruik van te maken, kunt u binnen de wettelijke mogelijkheden vele duizenden euro’s aan schenkbelasting besparen. Waar moet u dan met name op letten?
Meer
Invoering quick fixes bij verkoop goederen in de EU Publicatiedatum: 16.10.2019
Artikeldatabank » Btw » Buitenland
Met ingang van 2020 worden de btw-regels voor internationale handel en vervoer van goederen aangepast. Met de wijzigingen, ook wel quick fixes genoemd, krijgt vrijwel iedere ondernemer die in het buitenland zakendoet, te maken.
Meer
Formeel bestuurder, dan ook aansprakelijk Publicatiedatum: 16.10.2019
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Als bestuurder van een BV kunt u in privé aansprakelijk worden gesteld voor niet-betaalde belastingschulden. De rechter heeft onlangs nog bevestigd dat het feit dat iemand anders in de praktijk als bestuurder optreedt, daar niets aan afdoet.
Meer
Zonnepanelen en bouwkosten, meer btw-aftrek Publicatiedatum: 16.10.2019
Artikeldatabank » Btw » Voorbelasting
Zonnepanelen en bouwkosten, meer btw-aftrek..Zonnepanelen op nieuwbouwwoning. Hof Arnhem-Leeuwarden heeft enige tijd geleden beslist dat door het plaatsen van zonnepanelen op een deel van het dak, dit deel van het dak zakelijk wordt gebruikt (ECLI:NL:GHARL:2017:10387) . Daardoor kan de btw ten aanzien van dit deel van het dak, maar ook ten aanzien van...
Meer
Aanvraag subsidie WBSO vereenvoudigd Publicatiedatum: 16.10.2019
Artikeldatabank » Personeel » Loonheffing
Aanvraag subsidie WBSO vereenvoudigd..Meer momenten. Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat heeft onlangs bekendgemaakt dat de procedure voor het aanvragen van een subsidie op grond van de WBSO (Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk) met ingang van 2020 zal worden vereenvoudigd. Zo kunt u vanaf 2020 op vier momenten...
Meer
Goed oppassen met bezitstermijn BOR Publicatiedatum: 16.10.2019
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Bedrijfsopvolging
De bedrijfsopvolgingsregeling (BOR) stelt eisen aan de periode waarin de schenker (of de erflater) de onderneming heeft uitgeoefend, plus dat de verkrijger een minimumperiode moet voortzetten. Wat is er nu door de rechtbank beslist?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (18)
Geactualiseerd op: 18.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator