Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingen: Jaargang 24, nummer 03

 
Hoge lening bij eigen BV, voorkom belastingheffing Publicatiedatum: 07.03.2019
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Het kabinet wil leningen bij de eigen BV vanaf 2022 gaan belasten. Dat is nog ver weg, maar toch kunt u er het beste nu al op inspelen. Waarom is dat? Wat zijn de mogelijkheden en wat scheelt dat in uw portemonnee?
Meer
Niets doen is ook belast Publicatiedatum: 07.03.2019
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Pensioen
Als u pensioen in eigen beheer heeft opgebouwd, dan komt er een moment waarop dit wordt uitgekeerd. Maar wat als u deze uitkering niet wilt ontvangen? Mag u daar dan van afzien? Wat besliste de rechter hier onlangs over?
Meer
Let op de werknemersverzekeringen Publicatiedatum: 07.03.2019
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
De meeste directeuren-grootaandeelhouders zijn niet verzekerd voor de werknemersverzekeringen. Zij kunnen immers niet tegen hun wil worden ontslagen. Voor aandeelhouders met een relatief klein belang geldt dit echter niet. Hoe zit dat?
Meer
Wat kan er met een ‘alleenstaandentestament’? Publicatiedatum: 07.03.2019
Artikeldatabank
Als een ongetrouwde broer of zus kinderloos overlijdt, wie krijgt er dan de erfenis? Wat als er een ‘alleenstaandentestament’ is opgemaakt? Kan daartegen actie worden ondernomen? Wat zijn de mogelijkheden volgens de wet?
Meer
Aandachtspunten belastingaangifte 2018 Publicatiedatum: 07.03.2019
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
Aandachtspunten belastingaangifte 2018..Aangifteseizoen. Binnenkort begint het ‘aangifteseizoen’ weer. In principe moet uw aangifte inkomstenbelasting 2018 voor 1 mei 2019 bij de Belastingdienst zijn ingediend. Deze termijn kan door het aanvragen van uitstel worden verlengd. Om u alvast in de juiste ‘stemming’ te brengen...
Meer
Betaal niet te veel belasting bij schenking pand Publicatiedatum: 07.03.2019
Artikeldatabank
Bij de schenking van een woning of een andere onroerende zaak kan er zowel schenk- als overdrachtsbelasting verschuldigd zijn. Voor deze dubbele heffing is er een samenloopregeling in de wet opgenomen. Hoe zit dit?
Meer
Verlies alvast verrekenen Publicatiedatum: 07.03.2019
Artikeldatabank » Fiscale winst » Verliesverrekening
Stel dat uit de voorlopige cijfers blijkt dat 2018 voor uw BV een zwaar jaar was met een fiscaal verlies tot gevolg. Hoe zit het dan met de verliesverrekening?
Meer
Schenker van een ton gezocht! Publicatiedatum: 07.03.2019
Artikeldatabank
Schenker van een ton gezocht!..Schenkingsvrijstelling eigen woning. Een opvallende advertentie onlangs in het blad ‘Arts & Auto’. Hierin werd namelijk gezocht naar personen die hun kind reeds de belastingvrije ton voor de aankoop van de eigen woning hadden geschonken en de wens hadden om meer te schenken. Dit is fiscaal lastig. Nogmaals rechtstreeks...
Meer
Lege BV, weg ermee of een nieuw leven? Publicatiedatum: 07.03.2019
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Weegt uw BV nog op tegen de kosten? Als uw BV bijvoorbeeld geen activiteiten meer verricht, is het dan niet beter om deze BV maar te ontbinden? Wanneer doet u dat en levert het fiscaal nog wat voor u op? Hoe gaat dat goed?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (12)
Geactualiseerd op: 18.04.2019
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator