Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor BV en dga by e-mail: Jaargang 23, nummer 14

 
Verbod op privégebruik schriftelijk vastleggen Publicatiedatum: 21.09.2018
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Een bijtelling voor de auto van de zaak kan worden voorkomen door een verbod op privégebruik. De rechter heeft onlangs nog eens bevestigd dat dit verbod dan wel schriftelijk moet worden vastgelegd. Waar moet u op letten?
Meer
Testament in het zicht van echtscheiding goed geregeld Publicatiedatum: 21.09.2018
Artikeldatabank
Totdat de echtscheiding rond is, zijn (ex-)echtgenoten erfgenamen van elkaar. Bij testament kan dat anders worden geregeld. Waar moet u dan aan denken? Wat is goed om te weten?
Meer
Bewijslast niet zomaar omkeerbaar Publicatiedatum: 21.09.2018
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
Als u niet voldoet aan uw aangifteplicht, bijvoorbeeld doordat de ingediende aangifte grote gebreken herbergt, kan de inspecteur de bewijslast omkeren. Hij zal dan een redelijke schatting maken van uw inkomen. Mag dit zomaar?
Meer
Is een elektrische auto nog voordelig? Publicatiedatum: 21.09.2018
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Er gaat de komende jaren flink wat veranderen in de fiscale bijtelling voor elektrische auto’s. Is het dan nog wel een goed idee om een elektrische auto te kopen?
Meer
Vermogen slim verpakken en daarna overhevelen Publicatiedatum: 21.09.2018
Artikeldatabank
Als u geld nalaat of schenkt aan uw kinderen, bedraagt de belastingdruk (afgezien van vrijstellingen) 10 tot 20%. Voor andere begunstigden kan deze oplopen van 18 naar 40%. Wat kunt u doen om deze belastingdruk een stuk te matigen?
Meer
Het net sluit zich steeds verder Publicatiedatum: 21.09.2018
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
Het net sluit zich steeds verder..Bankgeheim brokkelt verder af. Jaren terug maakten veel Nederlandse belastingplichtigen gebruik van het bankgeheim van bijvoorbeeld Luxemburg of Zwitserland. Op deze manier probeerden zij vermogen buiten het zicht van de Nederlandse fiscus te houden (en/of wellicht hun ex-partner). Dit bankgeheim is inmiddels flink...
Meer
Belastingvoordeel behalen met de innovatiebox Publicatiedatum: 21.09.2018
Artikeldatabank » Besloten vennootschap » Vennootschapsbelasting
Als uw BV met innovatieve activiteiten winst maakt, dan kunt u met de innovatiebox een belastingvoordeel behalen in de vennootschapsbelasting. In de praktijk wordt dit vaak over het hoofd gezien. Wanneer komt u hiervoor in aanmerking?
Meer
Liquidatie lege BV aantrekkelijker dan verkoop? Publicatiedatum: 21.09.2018
Artikeldatabank » Besloten vennootschap » Holdingstructuur
Als er binnen een holdingstructuur een dochter-BV geliquideerd wordt, kan er gebruik worden gemaakt van de zogeheten ‘liquidatieverliesregeling’. De rechter heeft hierover onlangs een interessante uitspraak gedaan.
Meer
A-G: inspecteur berekent KIA niet correct Publicatiedatum: 21.09.2018
Artikeldatabank » Fiscale winst » Investeringsaftrek
A-G: inspecteur berekent KIA niet correct..Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek. Eind 2017 heeft het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch, 12.01.2018 (GHSHE:2017:5282) , geoordeeld dat de Belastingdienst de hoogte van de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) niet altijd correct berekent (T&A Belastingen, jg. 23, nr. 2, p. 5, 23.02.2018) ....
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (11)
Geactualiseerd op: 17.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator