Artikeldatabank - Thema: 'Onroerende zaken' - Trefwoord: 'Verhuur'

 
Box 3-heffing te verzachten bij belegging in vastgoed? Publicatiedatum: 15.03.2023
Artikeldatabank » Onroerende zaken » Verhuur
Box 3 blijft de gemoederen bezighouden. Ook de nieuwe wetgeving die geldt vanaf 1 januari 2023 heeft al tot Kamervragen geleid, met name over de box 3-heffing over onroerend goed. Wat speelt er?
Meer
Extra aandacht voor de WOZ-waarde Publicatiedatum: 15.02.2022
Artikeldatabank » Onroerende zaken » Bedrijfspand
Binnenkort wordt de aanslag onroerendezaakbelasting (OZB) opgelegd. Met het oog op de coronacrisis doet u er goed aan de aanslag dit jaar eens extra kritisch te beoordelen.
Meer
Waardering verhuurd pand in box 3 Publicatiedatum: 29.01.2015
Artikeldatabank » Privé » Belastingaangifte
Waardering verhuurd pand in box 3.. Advocaat-generaal: strijdig met Europees recht. Bij procedures voor de Hoge Raad wordt de mening van de advocaat-generaal (AG) vrijwel altijd gevolgd. In een recente conclusie, 09.01.2015 (PHR:2014:2461) , is de AG van mening dat het vanaf 2010 in box 3 geldende waarderingsvoorschrift voor verhuurde woningen in strijd...
Meer
Leegstand pand en btw-teruggaaf Publicatiedatum: 21.08.2014
Artikeldatabank » Btw » Onroerende zaken
Er staan tegenwoordig veel bedrijfspanden leeg. De Hoge Raad heeft een voor de vastgoedpraktijk belangrijke uitspraak gedaan over de aftrek van btw voor een onroerende zaak die na een periode van btw-vrijgestelde verhuur, leegstaat.
Meer
Waardering verhuurde woningen in box 3 Publicatiedatum: 25.06.2014
Artikeldatabank » Privé » Belastingaangifte
Een privé verhuurde woning wordt in box 3 belast op basis van de ‘leegwaarderatio’. Dit kan echter nadelig uitpakken, bijv. als de marktwaarde van een woning aanzienlijk lager ligt. Een recente uitspraak biedt ruimte voor belastingbesparing.
Meer
Ondernemerschap is ook leuk voor uw erfgenamen Publicatiedatum: 12.06.2013
Artikeldatabank » Onroerende zaken » Verhuur
Ook voor verhuurders van vastgoed kan het aantrekkelijk zijn om door de fiscus als ondernemer te worden aangemerkt. Maar uit de rechtspraak blijkt dat de fiscus (maar ook de rechter) hiermee erg terughoudend is. Waarom eigenlijk?
Meer
Wat nu met de ‘verhuurderheffing’? Publicatiedatum: 24.01.2013
Artikeldatabank » Onroerende zaken » Verhuur
De Wet verhuurderheffing is door het parlement aanvaard en is per 2013 ingegaan. Voorlopig voor één jaar. Maar als de minister zijn huiswerk doet, zal de heffing wel verlengd worden. Wat moet u weten? Wat kunt u doen?
Meer
Een pand kopen, verbouwen en verhuren Publicatiedatum: 18.01.2012
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Dubbel afschrijven, dat kan niet. Maar uit een recente rechterlijke uitspraak valt af te leiden dat het in sommige gevallen wel blijkt te kunnen. Wellicht kunt u daarmee uw voordeel doen. Wanneer speelt dit?
Meer
Leegstand en btw-aftrek Publicatiedatum: 06.05.2010
Artikeldatabank » Btw » Onroerende zaken
Als gevolg van de economische crisis staan veel voor de verhuur bestemde bedrijfs- en kantoorpanden leeg. Dit kan soms vervelende gevolgen voor de btw hebben. Hoe zit dat precies? Hoe kunt u problemen voorkomen?
Meer
Vakantiewoning; toch nog een voordeeltje! Publicatiedatum: 12.08.2009
Artikeldatabank » Btw » Tarief
Vakantiewoning; toch nog een voordeeltje!.. Niet meer btw-vrij vakantie vieren. U bent eigenaar van een vakantiewoning die u verhuurt en waarin u zelf heerlijk btw-vrij woonde. Inderdaad ‘woonde’ want per 1 januari 2007 is de wetgeving aangepast. Helaas is uw voordeel weg. Of toch niet helemaal? Privégebruik tegen 19%. Tot 1 januari 2007 kende...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5561)
Geactualiseerd op: 19.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator