Artikeldatabank - Thema: 'Onroerende zaken' - Trefwoord: 'Btw'

 
Verhuur voor een korte periode, wel of geen btw? Publicatiedatum: 29.09.2022
Artikeldatabank » Btw » Voorbelasting
Tijdelijke verhuur van woonruimte is sinds een aantal jaren wettelijk toegestaan en komt de laatste tijd steeds vaker voor. De vraag is hoe dit voor de btw uitpakt. De rechter heeft hierover onlangs een interessante uitspraak gedaan.
Meer
Btw en overdrachtsbelasting bij de levering van vastgoed Publicatiedatum: 22.03.2021
Artikeldatabank » Onroerende zaken » Btw
Vastgoed is momenteel een hot item. De regels en tarieven voor de btw en overdrachtsbelasting zijn met name voor vastgoedbeleggers belangrijke onderwerpen. We zetten de belangrijkste zaken voor u op een rij.
Meer
Verkoop grond belast met btw? Publicatiedatum: 06.10.2020
Artikeldatabank » Btw » Onroerende zaken
Verkoop van grond door een particulier is gewoonlijk vrij van btw. Maar als deze particulier zich gaat gedragen als ondernemer, kan dat veranderen. Wat heeft de rechter hier nu onlangs over beslist inzake grond voor woningbouw?
Meer
Ken de btw-historie van uw pand Publicatiedatum: 03.10.2019
Artikeldatabank » Onroerende zaken » Btw
In beginsel is de verhuur en levering van een onroerende zaak vrijgesteld van btw. In de praktijk wordt vaak geopteerd voor een belaste variant omdat dan de voorbelasting kan worden verrekend. Hoe voorkomt u fiscale problemen?
Meer
Verruiming btw-begrip ‘bouwterrein’ vanaf 2017 Publicatiedatum: 03.11.2016
Artikeldatabank » Btw » Onroerende zaken
Per 1 januari 2017 wordt de Nederlandse wet aangepast voor wat betreft het begrip ‘bouwterrein’. Dit kan grote gevolgen voor ondernemers met zich meebrengen. Hoe zit dat? Waar moet u rekening mee houden?
Meer
Herzieningsregeling btw aan herziening toe? Publicatiedatum: 14.01.2016
Artikeldatabank » Btw » Onroerende zaken
Als lidstaat van de Europese Unie moet Nederland zich houden aan de Europese btw-richtlijn. Het lijkt er echter sterk op dat dit met betrekking tot de herzieningsregeling voor de btw niet het geval is. Hoe zit dat?
Meer
Herzienings-btw te verhalen op makelaar Publicatiedatum: 22.06.2015
Artikeldatabank » Btw » Voorbelasting
Meestal vertrouwen de partijen die betrokken zijn bij de levering van een onroerende zaak, op de kennis en expertise van de makelaar. Mag bij bedrijfsonroerend goed ook vertrouwd worden op de btw-kennis van de makelaar?
Meer
Laag btw-tarief verbouwing woning verlengd Publicatiedatum: 22.10.2014
Artikeldatabank » Btw » Tarief
Laag btw-tarief verbouwing woning verlengd.. Btw-tarief van 6%. Zoals bekend is vanaf 1 maart 2013 het btw-tarief op de arbeidskosten bij renovatie en herstel van bestaande woningen tijdelijk verlaagd van 21% naar 6%. Deze maatregel is destijds getroffen om de bouwsector te ondersteunen. Deze tijdelijke verlaging van het btw-tarief zou in principe eind...
Meer
Btw op de garagebox Publicatiedatum: 17.10.2014
Artikeldatabank » Btw » Voorbelasting
Verhuur van onroerende zaken is normaliter vrijgesteld van heffing van btw. Een van de uitzonderingen: de verhuur van parkeerruimte voor voertuigen. Maar wat is nu eigenlijk parkeerruimte? Wat heeft de rechter hierover onlangs beslist?
Meer
Leegstand pand en btw-teruggaaf Publicatiedatum: 21.08.2014
Artikeldatabank » Btw » Onroerende zaken
Er staan tegenwoordig veel bedrijfspanden leeg. De Hoge Raad heeft een voor de vastgoedpraktijk belangrijke uitspraak gedaan over de aftrek van btw voor een onroerende zaak die na een periode van btw-vrijgestelde verhuur, leegstaat.
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5561)
Geactualiseerd op: 23.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator