Artikeldatabank - Thema: 'Privé' - Trefwoord: 'Eigen woning'

 
Hypotheekrenteaftrek bij hoogste inkomen niet altijd voordelig Publicatiedatum: 16.04.2024
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Het is weer tijd voor de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting. De aftrek van hypotheekrente voor de eigen woning toepassen bij de partner met het hoogste inkomen, is tegenwoordig niet altijd meer het meest gunstig. Hoe zit dat?
Meer
De voor- en nadelen van een familiehypotheek Publicatiedatum: 16.02.2024
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
In een tijd dat het voor starters steeds moeilijker is om een woning te kopen, komt het steeds vaker voor dat ouders of andere familieleden een handje helpen door het verstrekken van een lening. Wat zijn hier de fiscale voor- en nadelen van?
Meer
Stel bij echtscheiding de fiscale aftrek van hypotheekrente over de eigen woning veilig Publicatiedatum: 13.09.2023
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
Onlangs besliste de rechter nog eens dat er na een echtscheiding zonder volledige eigendom van de eigen woning geen volledige aftrek van hypotheekrente mogelijk is. Hoe zit dat precies en wat moet u regelen?
Meer
Verkoop woning aan kind tegen lage waarde Publicatiedatum: 15.05.2023
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
Als u uw woning financieel vriendelijk wilt overdragen aan uw kind, kan uw kind de volledige waarde betalen en kunt u vervolgens een deel kwijtschelden. U kunt ook uitgaan van een lagere waarde bij de verkoop. Wat is fiscaal het gunstigste?
Meer
De jubelton wordt afgeschaft Publicatiedatum: 23.11.2022
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
De mogelijkheid om belastingvrij een fors bedrag te schenken in verband met financiering ten behoeve van de eigen woning, wordt volgens plan in 2023 flink beperkt en zelfs helemaal afgeschaft. Wat kan er (nu) nog wel?
Meer
De familiehypotheek als opvolger van de jubelton Publicatiedatum: 10.11.2022
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
Per 2023 wordt de hoge schenkingsvrijstelling voor de aankoop van een eigen woning verminderd van € 106.671 naar € 28.497. In 2024 vervalt deze helemaal. U kunt uw kinderen ook op een andere manier helpen bij de aankoop van een woning.
Meer
Hypotheekrente eigen woning vooruitbetalen? Publicatiedatum: 10.11.2022
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
Hypotheekrente eigen woning vooruitbetalen?..Tarief aftrek hypotheekrente daalt in 2023. Als u een eigen woning bezit, mag u de betaalde hypotheekrente aftrekken. Deze aftrek wordt vanaf 2023 verder beperkt. Wordt uw inkomen belast tegen het tarief van 49,5%, dan kent de aftrek in 2022 een maximumtarief van 40%. In 2023 bedraagt het maximumtarief...
Meer
Inspelen op verhoging algemene tarief overdrachtsbelasting vanaf 1 januari 2023 Publicatiedatum: 27.10.2022
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
In het Belastingplan 2023 wordt voorgesteld om het algemene tarief voor de overdrachtsbelasting te verhogen van 8 naar 10,4%. Voor welke onroerende zaken geldt dit algemene tarief? Houd indien mogelijk rekening met deze verhoging.
Meer
Meer btw terug bij aanschaf van zonnepanelen? Publicatiedatum: 29.09.2022
Artikeldatabank » Btw » Voorbelasting
Als u zonnepanelen op uw woning laat installeren, kunt u de btw op de bouw van de woning zelf niet terugvragen, ook al is deze voor de panelen onmisbaar. Toch geldt dit vaak wel voor ondernemers. Hoe kan dat en wat besliste de rechter hierover?
Meer
Ook btw-nultarief voor verhuur zonnepanelen? Publicatiedatum: 31.08.2022
Artikeldatabank » Btw » Voorbelasting
Ook btw-nultarief voor verhuur zonnepanelen?..Btw-teruggaaf bij huur zonnepanelen. Ook bij huur kunnen particuliere zonnepaneelhouders de op periodieke huurnota’s in rekening gebrachte btw door middel van het indienen van een btw-aangifte terugvragen. Per saldo ontvangen zij dan het saldo van de in rekening gebrachte btw op de huurnota’s retour,...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5561)
Geactualiseerd op: 24.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator