Artikeldatabank - Thema: 'Privé' - Trefwoord: 'Sparen en beleggen in box 3'

 
Oordeel Hoge Raad over box 3 pas in augustus Publicatiedatum: 16.04.2024
Artikeldatabank
Oordeel Hoge Raad over box 3 pas in augustus..Kerstarrest. Zoals bekend, heeft de Hoge Raad eind 2021 in het Kerstarrest geoordeeld dat de manier waarop vermogen in box 3 wordt belast, in strijd is met het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden (EVRM). Volgens de Hoge Raad mag alleen het werkelijk...
Meer
Gunstige regels in box 3 voor particuliere kunstbezitters Publicatiedatum: 16.04.2024
Artikeldatabank
Kunst is vrijgesteld in box 3, tenzij deze voornamelijk een belegging is. Het is aan de Belastingdienst om dit te bewijzen. Het komt maar incidenteel voor dat de Belastingdienst deze discussie (met succes) aangaat. Is de aanschaf van kunst iets voor u?
Meer
Derdenrekening bij notaris aangeven in box 3 Publicatiedatum: 15.03.2024
Artikeldatabank
Derdenrekening bij notaris aangeven in box 3..Een abonnee heeft eind 2022 voor de oprichting van een BV een bedrag op de derdenrekening van de notaris overgemaakt. Hij vraagt zich nu af hoe hij dit moet verwerken in zijn aangifte inkomstenbelasting over 2023.In box 3. De Hoge Raad heeft in 2019 beslist dat de gelden die op een derdenrekening...
Meer
De voor- en nadelen van een familiehypotheek Publicatiedatum: 16.02.2024
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
In een tijd dat het voor starters steeds moeilijker is om een woning te kopen, komt het steeds vaker voor dat ouders of andere familieleden een handje helpen door het verstrekken van een lening. Wat zijn hier de fiscale voor- en nadelen van?
Meer
Is schenken op papier in 2024 nog voordelig? Publicatiedatum: 16.02.2024
Artikeldatabank
Bij een schenking op papier wordt de uitbetaling van de schenking uitgesteld. De schenker heeft hierdoor een schuld en de ontvanger krijgt een vordering. Hierdoor heeft deze schenking ook gevolgen voor de box 3-heffing. Hoe zit dit?
Meer
Is schenken van onroerende zaken fiscaal voor- of nadelig? Publicatiedatum: 22.01.2024
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Successieplanning
Het schenken van onroerende zaken lijkt door de heffing van 10,4% overdrachtsbelasting fiscaal niet aantrekkelijk. Door een beroep te doen op de samenloopregeling kunnen de fiscale nadelen echter worden beperkt. Hoe zit dat?
Meer
Stand van zaken box 3 Publicatiedatum: 06.12.2023
Artikeldatabank
Sinds het zogenaamde ‘Kerstarrest’ is de fiscale discussie omtrent de houdbaarheid van box 3 niet meer stilgevallen. Dit geldt zowel voor de oude jaren als voor de overbruggingswetgeving die nu van kracht is. Hoe staat deze discussie er nu voor?
Meer
Wat te doen met uw spaargeld-BV? Publicatiedatum: 07.11.2023
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Veel vermogende particulieren hebben de afgelopen jaren hun spaargeld ondergebracht in een spaargeld-BV. Hiermee kon de excessieve belastingheffing in box 3 over dit spaargeld worden ontlopen. Maar heeft zo’n BV nog wel zin?
Meer
Nieuwe box 3-heffing gepresenteerd Publicatiedatum: 07.11.2023
Artikeldatabank
Nieuwe box 3-heffing gepresenteerd..Conceptwetsvoorstel. Het conceptwetsvoorstel voor een nieuwe box 3-heffing is onlangs gepresenteerd. Aanleiding voor dit wetsvoorstel is uiteraard het zogenaamde ‘Kerstarrest’ waarmee de oude box 3-heffing werd afgeschoten. De nieuwe box 3-heffing zou vanaf 2027 in werking moeten treden. Herstelwet...
Meer
Belastingheffing over cryptovaluta box 1 of box 3? Publicatiedatum: 05.07.2023
Artikeldatabank
In zijn zoektocht naar zogeheten ‘verhuld’ (verstopt) vermogen komt de Belastingdienst steeds vaker cryptovaluta (hierna crypto’s) tegen. Hoe zit het eigenlijk met de heffing op crypto’s en met welk belastingpercentage moet u rekening houden?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5561)
Geactualiseerd op: 19.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator