Artikeldatabank - Thema: 'Belastingdienst' - Trefwoord: 'Boete'

 
Wanneer is er sprake van een vrijwillige verbetering van een aangifte? Publicatiedatum: 13.09.2023
Artikeldatabank » Belastingdienst » Boete
Als blijkt dat uw BV te weinig belasting heeft betaald, hoeft dit niet direct tot een boete te leiden. U kunt namelijk deze fout vrijwillig melden en zo (vaak) een fiscale boete ontlopen. Het beleid van de Belastingdienst hierover is onlangs gewijzigd.
Meer
Aan suppletieplicht wordt niet voldaan bij vermelden btw-schuld in aangifte vennootschapsbelasting Publicatiedatum: 15.05.2023
Artikeldatabank » Btw » Btw-correcties
De Hoge Raad heeft onlangs een uitspraak gedaan over het opleggen van een vergrijpboete in de btw. De vraag is of een BV aan zijn suppletieplicht heeft voldaan door in de aangifte vennootschapsbelasting te vermelden dat er btw verschuldigd is.
Meer
Fiscaal de fout in: ‘straf’ voor BV en dga? Publicatiedatum: 13.04.2022
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Kunt u als dga bestraft worden voor een fiscale fout, als uw BV voor deze fout ook al is bestraft? Staan u en uw BV in dat opzicht los van elkaar? Wat vond de rechter en wat kunt u daarmee als dga?
Meer
Zwartspaarders keren in, vrijwillige verbetering aangifte Publicatiedatum: 15.02.2021
Artikeldatabank » Belastingdienst » Boete
De Belastingdienst is actief op zoek naar mensen die hun geld dat in het buitenland staat, niet vermelden in hun aangifte. Als ze dit ontdekken, krijgt men naast de verschuldigde belasting een forse boete. Bij vrijwillige verbetering is de boete minder.
Meer
Fout meteen afgestraft, kan dat zomaar? Publicatiedatum: 28.01.2021
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
Eenieder wordt geacht de wet te kennen, maar met al die ingewikkelde regelgeving is een foutje zo gemaakt. Moet u daar altijd voor boeten? Ook als er geen sprake is van opzet of grove schuld, zoals in de affaire bij de kinderopvangtoeslag?
Meer
Bijzonder uitstel van betaling aanvragen Publicatiedatum: 30.03.2020
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
Als uw bedrijf door het coronavirus in liquiditeitsproblemen komt, kunt u de Belastingdienst om bijzonder uitstel van betaling vragen. Hoe doet u dat?
Meer
Ziet u door de fiscale boetes het bos nog? Publicatiedatum: 16.03.2020
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
Op overtreding van fiscale regels staat vaak een boete. Er is dan ook een woud van regels over fiscale boetes. We zetten de verschillende boetes voor u op een rij. Ook uw adviseur kan in bepaalde gevallen een fiscale boete opgelegd krijgen.
Meer
Geen boete bij een ‘pleitbaar’ standpunt Publicatiedatum: 18.02.2020
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
De belastingwet kent vele regels en daardoor is het niet altijd duidelijk welk fiscaal standpunt juist is. Is het dan verstandig om voor het verleidelijke standpunt van uw adviseur te kiezen of niet? Wat zijn de risico’s en waar moet u op letten?
Meer
Aan adviseurs opgelegde boetes openbaar? Publicatiedatum: 04.02.2020
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
Aan adviseurs opgelegde boetes openbaar?..Vergrijpboete wegens medeplegen. De inspecteur heeft voortaan de mogelijkheid om vergrijpboetes die wegens medeplegen aan een adviseur (een zogeheten ‘intermediair) worden opgelegd, openbaar te maken door publicatie op de website van de Belastingdienst, met daarbij o.a. de naam van de overtreder (art. 67r AWR)...
Meer
Btw-aangifte te laat, wat nu? Publicatiedatum: 03.09.2019
Artikeldatabank » Btw » Varia
Btw-aangifte te laat, wat nu?..Termijnen. Uit cijfers van de Belastingdienst blijkt dat afgelopen kwartaal circa 64.000 ondernemers te laat waren met hun btw-aangifte en de bijbehorende betaling. Welke termijnen moet u in de gaten houden? Tijdvak Uiterste aangiftedatum Uiterste betaaldatum 3e kwartaal 31 oktober 2019 voor 24.00 uur 31 oktober...
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5561)
Geactualiseerd op: 18.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator