Artikeldatabank - Thema: 'Belastingdienst' - Trefwoord: 'Bezwaarprocedure'

 
Ook een ontbonden BV kan nog een procedure voeren Publicatiedatum: 15.03.2024
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Rechtbank Noord-Holland moest onlangs beslissen of een ontbonden BV nog een belastingaanslag kan aanvechten bij de rechter. Dit was volgens de rechtbank mogelijk ondanks de gebreken die aan de machtiging kleefden. Wat speelde er?
Meer
Stuur bezwaren en verzoeken niet in één verzamelbrief Publicatiedatum: 13.09.2023
Artikeldatabank » Belastingdienst » Bezwaarprocedure
Corrigeert de inspecteur de winstaangifte van uw BV en heeft dit ook privégevolgen voor uzelf waar u het niet mee eens bent? Stel dan twee bezwaarschriften op en voeg deze om extra werk te voorkomen niet samen in één brief.
Meer
Standpunten Belastingdienst worden openbaar Publicatiedatum: 15.03.2023
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
De kennisgroepen van de Belastingdienst buigen zich over complexe fiscale vraagstukken, maar de uitkomst hiervan wordt tot op heden niet openbaar gemaakt. Daar gaat binnenkort verandering in komen. Wat betekent dit voor u?
Meer
Hoorrecht niet zomaar aan de kant schuiven Publicatiedatum: 27.10.2022
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
Hoorrecht niet zomaar aan de kant schuiven..Afspraak voor hoorgesprek maken, lukt niet. Een BV dient een bezwaarschrift in tegen de bpm die op aangifte is voldaan. De inspecteur is voornemens dit bezwaarschrift ongegrond te verklaren. De BV heeft echter het recht om eerst te worden gehoord, maar het lukt maar niet om daarvoor een afspraak te maken....
Meer
Box 3, de laatste stand van zaken Publicatiedatum: 03.03.2022
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
De Belastingdienst heeft inmiddels uitspraak gedaan in de massaalbezwaarprocedures over box 3 en er is een aanslagenstop aangekondigd. Waar moet u op letten?
Meer
Voorlopig geen aanslagen met box 3-heffing Publicatiedatum: 15.02.2022
Artikeldatabank » Belastingdienst » Bezwaarprocedure
Voorlopig geen aanslagen met box 3-heffing..Aanslagenstop. Zoals bekend, heeft de Hoge Raad onlangs beslist dat de huidige box 3-heffing niet houdbaar is. De Belastingdienst heeft inmiddels alle ruim 200.000 bezwaarschriften die bij de zogenaamde ‘massaalbezwaarprocedures box 3’ over de jaren 2017 tot en met 2020 horen, gegrond verklaard....
Meer
Belangrijke uitspraak Hoge Raad over box 3-heffing Publicatiedatum: 02.02.2022
Artikeldatabank » Belastingdienst » Bezwaarprocedure
Sinds de invoering van box 3 kon deze heffing op flinke kritiek rekenen. Op grond van een recente uitspraak van de Hoge Raad is de huidige heffing niet langer houdbaar en volgt er compensatie voor een grote groep belastingplichtigen.
Meer
Box 3-heffing afgeschoten door de Hoge Raad Publicatiedatum: 19.01.2022
Artikeldatabank » Belastingdienst » Bezwaarprocedure
Box 3-heffing afgeschoten door de Hoge Raad..Werkelijk rendement belast. Eind 2021 kwam de Hoge Raad nog met een mooi kerstgeschenk voor veel belastingplichtigen. Zij besliste namelijk dat de in 2017 ingevoerde box 3-heffing in strijd is met het ongestoord genot van eigendom en het discriminatieverbod in het Europees Verdrag tot bescherming...
Meer
In bezwaar en beroep heeft u recht op inzage in uw dossier Publicatiedatum: 03.11.2021
Artikeldatabank » Belastingdienst » Bezwaarprocedure
Als u een opgelegde aanslag aanvecht (middels bezwaar of beroep), kunt u verzoeken om inzage in uw dossier dat de Belastingdienst heeft. De rechter heeft nog eens bevestigd dat de Belastingdienst dit alleen bij hoge uitzondering mag weigeren.
Meer
Bezwaarschrift per e-mail of per post? Publicatiedatum: 25.05.2021
Artikeldatabank » Belastingdienst » Bezwaarprocedure
Tegenwoordig stuurt de Belastingdienst steeds meer post digitaal aan u toe. U kunt echter alleen niet alle post digitaal aan de Belastingdienst toesturen. Zeker niet als het gaat om een bezwaarschrift. Hoe zit dit en waar moet u op letten?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5561)
Geactualiseerd op: 17.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator