Artikeldatabank - Thema: 'Personeel' - Trefwoord: 'Internationaal'

 
Aanvraagformulier 30%-regeling 2024 beschikbaar Publicatiedatum: 16.02.2024
Artikeldatabank » Personeel » Internationaal
Aanvraagformulier 30%-regeling 2024 beschikbaar..Werknemer uit het buitenland. Als u een werknemer uit het buitenland aanneemt, dan mag u hem de extra kosten voor zijn tijdelijke verblijf in Nederland vergoeden. U kunt de werkelijk gemaakte kosten vergoeden, maar u kunt onder voorwaarden ook gebruikmaken van de 30%-regeling. Toepassing 30%-regeling....
Meer
30%-regeling wordt versoberd Publicatiedatum: 06.12.2023
Artikeldatabank » Personeel » Internationaal
30%-regeling wordt versoberd..Lager percentage. Mits de Eerste Kamer er binnenkort ook mee instemt, zal de 30%-regeling (ook wel expatregeling genoemd) met ingang van 2024 flink worden versoberd. Allereerst wordt de regeling beperkt tot maximaal de balkenendenorm. Deze wijziging was eerder al gepubliceerd. Nieuw is dat vanaf 1 januari 2024 voor...
Meer
Goed werkgeverschap Publicatiedatum: 07.11.2023
Artikeldatabank » Personeel » Internationaal
Als werkgever moet u zich zorgvuldig gedragen tegenover uw werknemer(s). Dat daarbij ook mogelijk specifieke fiscale kennis van u wordt verwacht, kan worden afgeleid uit een recente procedure voor de Hoge Raad.
Meer
Toepassing 30%-regeling voor werknemers uit het buitenland ook na bijbaan mogelijk Publicatiedatum: 11.10.2023
Artikeldatabank » Personeel » Internationaal
Als u een werknemer uit het buitenland aanwerft, kan vaak de 30%-regeling worden toegepast. Dit levert uw werknemer veel fiscaal voordeel op. Wel moet er sprake zijn van een eerste baan in Nederland. Een eerdere bijbaan blijkt daarbij geen probleem.
Meer
Wijziging 30%-regeling per 2024, nu al actie ondernemen? Publicatiedatum: 10.11.2022
Artikeldatabank » Personeel » Internationaal
Aan werknemers die u vanuit het buitenland aanwerft, kunt u onder bepaalde voorwaarden 30% van het loon onbelast uitbetalen. In het Belastingplan 2023 wordt voorgesteld om deze regeling te beperken. Waar moet u rekening mee houden?
Meer
30%-regeling voor werknemers uit het buitenland beperkt, maar nog steeds interessant Publicatiedatum: 27.10.2022
Artikeldatabank » Personeel » Internationaal
Als u talent uit het buitenland aantrekt, kunt u mogelijk gebruikmaken van de 30%-regeling. Hierdoor kunt u aan hen een forse onbelaste kostenvergoeding geven en dat maakt u als werkgever natuurlijk aantrekkelijk. Wat staat er op stapel?
Meer
30%-regeling voor expats onder vuur Publicatiedatum: 27.05.2022
Artikeldatabank » Personeel » Internationaal
30%-regeling voor expats onder vuur..Onbelaste kostenvergoeding. Het kabinet is naarstig op zoek naar dekking voor de box 3-compensatie. Een van de mogelijke besparingsopties is het afschaffen van de zogenaamde ‘30%-regeling’. Door deze regeling kunnen werkgevers aan een werknemer die vanuit het buitenland naar Nederland komt om te werken,...
Meer
Talent uit het buitenland en de 30%-regeling Publicatiedatum: 15.02.2022
Artikeldatabank » Personeel » Internationaal
De arbeidsmarkt in Nederland is krap. In bepaalde branches zijn bijna geen goede arbeidskrachten meer te vinden. Het is dan logisch dat u over de grens gaat kijken. De 30%-regeling kan u helpen om kwalitatief goed personeel aan te trekken.
Meer
Bonusverbod niet voor buitenlands moederbedrijf? Publicatiedatum: 25.05.2021
Artikeldatabank » Besloten vennootschap » Dividend
Als uw onderneming gebruikmaakt van de NOW-regeling, dan kan een dividend- en bonusverbod van toepassing zijn. Het is dan niet toegestaan om dividend uit te keren of bonussen te betalen. Geldt dat ook voor een buitenlandse aandeelhouder?
Meer
Einde overgangsrecht 30%-regeling, actie vereist? Publicatiedatum: 17.11.2020
Artikeldatabank » Personeel » Internationaal
Als u een werknemer aanneemt vanuit het buitenland, mag u aan deze werknemer onder voorwaarden 30% van zijn brutoloon onbelast uitbetalen. Als u hiervan gebruikmaakt, is het belangrijk om goed te kijken of dat ook in 2021 mag.
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5561)
Geactualiseerd op: 19.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator