Artikeldatabank - Thema: 'Personeel' - Trefwoord: 'Auto'

 
Kan de bijtelling voor privégebruik van de auto van de zaak meer dan 22% bedragen? Publicatiedatum: 15.03.2024
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Indien u als directeur-grootaandeelhouder of als een werknemer met een auto van de zaak meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt, moet er een bijtelling worden berekend. Meestal is dit 22% van de cataloguswaarde van de auto, tenzij ...
Meer
Auto van de zaak of toch rijden met een eigen auto? Publicatiedatum: 16.02.2024
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Regelmatig komt de vraag op wat nu eigenlijk voordeliger is, rijden met een auto van de zaak of met een eigen auto. Als uw werknemer of u kiest voor een eigen auto, is elektrisch rijden dan een voordelige keuze? Wat zijn de mogelijkheden?
Meer
Maak duidelijke afspraken over het privégebruik van de auto van de zaak! Publicatiedatum: 11.10.2023
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Een werkgever die met zijn werknemer geen duidelijke afspraken had gemaakt over het privé mogen gebruiken van een bestelauto, draaide onlangs op voor een naheffing door de Belastingdienst. De belasting verhalen op de werknemer lukte niet.
Meer
Eisen rittenadministratie streng toegepast Publicatiedatum: 15.05.2023
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Het voeren van een rittenadministratie is een veelgebruikt middel om de bijtelling voor het privégebruik van de auto van de zaak te voorkomen. De rechter heeft onlangs nog eens bevestigd dat u zich daarbij strikt aan de eisen moet houden.
Meer
Carpoolen goed geregeld Publicatiedatum: 14.04.2023
Artikeldatabank » Personeel » Auto
Met een nog steeds vrij hoge brandstofprijs is voor uw werknemers carpoolen wellicht financieel aantrekkelijker. Maak daarbij goede afspraken en documenteer op wiens verzoek dat carpoolen plaatsvindt: de werkgever of de werknemer.
Meer
Het vergoeden van de kosten opladen auto en van een laadpaal, hoe werkt dat? Publicatiedatum: 15.03.2023
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Steeds meer werknemers maken gebruik van een elektrische auto. Hoe werkt het dan als u de kosten voor het aanleggen van een laadpaal bij de werknemer thuis vergoedt? En als u de stroom voor het opladen vergoedt?
Meer
Kiest u ook voor een youngtimer? Publicatiedatum: 16.02.2023
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Autorijden wordt steeds duurder, zelfs als u voor elektrisch kiest. Maar misschien is een youngtimer voor u wel een optie? Waar moet u dan vooral op letten, wat zijn de voordelen en hoeveel scheelt het in de portemonnee?
Meer
Verhoging schuldregistratie BKR bij private lease Publicatiedatum: 18.03.2022
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Verhoging schuldregistratie BKR bij private lease..Private lease. Vanaf 1 april 2022 wijzigt de registratie van schulden ter zake van private leasecontracten bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Door de wijziging wordt vanaf 1 april a.s. de totale som van alle nog verschuldigde leasetermijnen (dus het geheel van aflossing en...
Meer
Laadkosten elektrische auto van de zaak Publicatiedatum: 18.03.2022
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Het aantal elektrische auto’s stijgt gestaag. Ook veel werkgevers kiezen ervoor om hun medewerkers te voorzien van zo’n geheel elektrisch of hybride voertuig. Hoe zit het dan met de kosten van elektriciteit om de auto te laden?
Meer
Bijtelling auto bij Verklaring geen privégebruik Publicatiedatum: 30.11.2021
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
De Belastingdienst heeft een handreiking opgesteld waarin wordt uitgelegd hoe de bijtelling werkt als een werknemer voor zijn auto van de zaak op een later moment bij u een Verklaring geen privégebruik inlevert.
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (5561)
Geactualiseerd op: 24.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator