Artikeldatabank - Tips & Advies Personeel: Jaargang 23, nummer 05

 
De slappe hand van de sollicitant Publicatiedatum: 15.01.2018
Artikeldatabank » Werving & selectie » Sollicitatieprocedure
Sommige mensen zeggen dat zij al na 10 seconden een beeld hebben van de geschiktheid van een sollicitant. Zij labelen die slappe handdruk in de nabespreking met ‘weinig standvastig en geen doorzetter’. Maar klopt dat wel?
Meer
Rekenregels 2018 bekendgemaakt Publicatiedatum: 15.01.2018
Artikeldatabank » Loonbelasting & premies » Loonheffing
Rekenregels 2018 bekendgemaakt..Wat heeft u daaraan? Uit de rekenregels blijkt hoe de aanpassing van het wettelijk minimumloon per januari 2018 doorwerkt op de door u te betalen uitkeringen. In de rekenregels staan dus diverse van het minimumloon afgeleide bedragen. Voor u is het van belang dat per 2018 het maximumdagloon voor uitkeringen...
Meer
Vervallen na zes maanden? Publicatiedatum: 15.01.2018
Artikeldatabank » Verlof » Varia
De wettelijke vakantiedagen vervallen zes maanden na het einde van het jaar waarin ze zijn opgebouwd. Is dat altijd zo? Waar moet u op letten?
Meer
Recht op inzage en kopie Publicatiedatum: 15.01.2018
Artikeldatabank » Personeelsbeleid » Personeelsdossier
Recht op inzage en kopie..Vanaf 25 mei 2018. Per 25 mei 2018 wordt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Deze verordening bevat regels om persoonsgegevens beter te beschermen en te laten beheersen door de belanghebbende. Voor u als werkgever betekent de nieuwe verordening onder meer dat uw werknemer het...
Meer
Werknemer op non-actief stellen, wat mag wel en niet? Publicatiedatum: 15.01.2018
Artikeldatabank » Arbeidsovereenkomst » Varia
In de praktijk komt het regelmatig voor dat u een werknemer even niet meer in uw bedrijf wilt hebben. Als dat aan de orde is, is het belangrijk dit correct te doen. Waar moet u allemaal rekening mee houden, zodat u geen risico loopt?
Meer
Tijdens ziekte beschermd tegen ontslag Publicatiedatum: 15.01.2018
Artikeldatabank » Ziekte & re-integratie » Varia
Uit een aantal recente rechtszaken blijkt dat de WWZ het voor een werknemer nog eenvoudiger heeft gemaakt om met een ziekmelding te voorkomen dat hij wordt ontslagen. Wat kunt u daartegen ondernemen en wat zei de rechter?
Meer
“Wil je wat extra uren werken?” Publicatiedatum: 15.01.2018
Artikeldatabank » Loon » Varia
Soms is het extra druk of is er spoed bij een bestelling, waardoor uw medewerkers extra uren moeten maken. Wanneer is er dan sprake van overwerk? En wanneer van meerwerk? En wat kosten die extra uren? Wat is er nu nieuw?
Meer
Sectorpremie 2018 laag bij vast aantal uren per jaar Publicatiedatum: 15.01.2018
Artikeldatabank » Loonbelasting & premies » Premie werkgever
In een aantal sectoren bestaan er twee soorten sectorpremies, een hoge en een lage. Die kosten lopen nogal uiteen en leiden vaak tot verwarring in de praktijk. Dat leidde ook tot discussies met de fiscus. Wij helpen u op weg voor 2018.
Meer
Vrijstelling van werkzaamheden, recht of plicht? Publicatiedatum: 15.01.2018
Artikeldatabank » Ontslag » Ontslag met wederzijds goedvinden
De chemie is verdwenen en het wordt tijd dat u afscheid neemt van Paul. In goed overleg maakt u afspraken over dit ontslag, maar u wilt wel dat hij in deze drukke periode doorwerkt. Paul wil echter niet meer werken. Moet u dat goedvinden?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (11)
Geactualiseerd op: 23.04.2024
Doorzoek werkgevers-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator