Artikeldatabank - Tips & Advies Personeel: Jaargang 22, nummer 16

 
Verhoging minimum(jeugd)loon Publicatiedatum: 22.06.2017
Artikeldatabank » Loon » Minimumloon
Met ingang van 1 juli 2017 wordt het minimumloon weer verhoogd en ook het minimumjeugdloon verandert. Gelukkig is er compensatie. Wat speelt er?
Meer
Na het rapport van 22 mei 2017: een update Publicatiedatum: 22.06.2017
Artikeldatabank » Flexibele arbeid » ZZP
Na het rapport van 22 mei 2017: een update..Begrippen gezag en persoonlijke arbeid. Na het uitstel van de Wet DBA eind 2016 heeft een regeringscommissie opdracht gekregen voorstellen te doen voor het aanpassen van met name het begrip gezag en persoonlijke arbeid. Op die manier hoopt men de wetgeving zo te maken dat deze werkbaar en acceptabel...
Meer
Iets te doen tegen inlenersaansprakelijkheid? Publicatiedatum: 22.06.2017
Artikeldatabank » Flexibele arbeid » Uitzendkrachten
Wanneer u uitzendkrachten of gedetacheerden inleent van een uitzendbureau of van een ander, dan loopt u het risico inlenersaansprakelijk te worden gesteld. ‘Wat is dat en hoe kan ik me hiertegen beschermen?’, vroeg een abonnee ons.
Meer
Is hij nu wel of niet ziek? Publicatiedatum: 22.06.2017
Artikeldatabank » Ziekte & re-integratie » Bedrijfsarts
Stel, uw werknemer meldt zich ziek, maar u twijfelt of hij wel echt ziek is of dat er iets anders aan de hand is. Voor u het weet, belandt u in een vervelende discussie. Welke wettelijke acties kunt u ondernemen en hoe pakt u dat aan?
Meer
Ik kan het loon van die zieke echt niet betalen ... Publicatiedatum: 22.06.2017
Artikeldatabank » Loon » Varia
Een nieuwe werknemer die zich direct ziek meldt, daar zit geen werkgever op te wachten. Als u maar weinig werknemers in dienst heeft, kan een langdurig ziektegeval u zelfs in de financiële problemen brengen. Kunt u dat voorkomen?
Meer
Waar is die werknemer nu weer gebleven? Publicatiedatum: 22.06.2017
Artikeldatabank » Einde arbeidsovereenkomst » Varia
Wat moet u doen als een werknemer niet meer op het werk verschijnt en verder ook onbereikbaar is? Kunt u hem dan ontslaan en wat is de juridische reden die u daar dan voor kunt geven? Wat zei de rechter?
Meer
Na het vakantiegeld zijn de reserves even op Publicatiedatum: 22.06.2017
Artikeldatabank » Loonbelasting & premies » Loonheffing
Na het vakantiegeld zijn de reserves even op..De knip is even leeg ... Stel dat u, bijvoorbeeld omdat u in mei of juni vakantiegeld heeft betaald aan uw medewerkers, tijdelijk niet in staat bent om uw belastingschulden te betalen. Wat dan? Vier maanden later betalen. U kunt dan telefonisch maximaal vier maanden uitstel van betaling aan de Belastingdienst...
Meer
Aarzel niet te lang over een ontslag op staande voet Publicatiedatum: 22.06.2017
Artikeldatabank » Ontslag » Ontslag op staande voet
Aan een ontslag op staande voet zitten nogal wat risico’s. Dat ondervond recentelijk een werkgever die een werkneemster op staande voet ontsloeg, maar daar twee weken over na moest denken. Wat was het geval?
Meer
Hoe gaat u om met collectieve vrije dagen? Publicatiedatum: 22.06.2017
Artikeldatabank » Vakantie » Varia
Voor u als werkgever kan het praktisch zijn als u sommige dagen kunt aanwijzen als een verplichte, collectieve vrije dag. Denk bijv. aan de vrijdag na Hemelvaart. Mag dat zomaar en wat als een van uw werknemers op zo’n dag ziek is?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (11)
Geactualiseerd op: 23.04.2024
Doorzoek werkgevers-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator