Artikeldatabank - Tips & Advies Personeel: Jaargang 22, nummer 03

 
Wettelijk minimumloon per 2017 Publicatiedatum: 06.12.2016
Artikeldatabank » Loon » Minimumloon
Wettelijk minimumloon per 2017..Per 1 januari 2017 0,936% hoger. Download de tabellen die dan gelden. Uw volgende stap Het overzicht ‘Minimumlonen 2017’, een rekentool en een voorbeeldfactuur werknemer kunt u downloaden via http://tipsenadvies-personeel.nl/download (PS 22.03.08). Verbod op inhoudingen. Per 2017 wordt het inhoudingsverbod op wettelijk...
Meer
Kunt u naheffingen verhalen op zzp’er? Publicatiedatum: 06.12.2016
Artikeldatabank » Flexibele arbeid » ZZP
Veel opdrachtgevers vragen zich af welke naheffingen zij kunnen verhalen als er toch sprake blijkt te zijn van een dienstverband. Hoe zit dat nu onder de Wet DBA?
Meer
Transitievergoeding bij langdurig zieken Publicatiedatum: 06.12.2016
Artikeldatabank » Ziekte & re-integratie » Varia
Transitievergoeding bij langdurig zieken.. Als u een werknemer na twee jaar ontslaat, bent u een transitievergoeding verschuldigd. Dat is ook zo als die wordt ontslagen omdat hij al jaren ziek is. Er is een nieuwe regeling in de maak, waarbij u bij ontslag na twee jaar ziekte van het UWV een bedrag ontvangt ter compensatie van de transitievergoeding....
Meer
Aantrekkelijk aan het werk met studenten? Publicatiedatum: 06.12.2016
Artikeldatabank » Loon » Subsidie
Misschien overweegt u om in of na de kerstvakantie een of meer leerlingen, studenten of deelnemers aan te nemen die in het kader van hun opleiding voor u komen werken? Wat is dan interessant om te weten?
Meer
Is het werk bedongen of passend? Publicatiedatum: 06.12.2016
Artikeldatabank » Ziekte & re-integratie » Re-integratie
Uw werknemer Bram is langer dan twee jaar arbeidsongeschikt en blijft hierna bij u werken. Hoe zit het dan als hij opnieuw ziek uitvalt? Gaat dan een nieuwe wachttijd van twee jaar lopen? Waar zit het grootste financiële risico?
Meer
Vrije dag op een erkende feestdag, pech of compensatie? Publicatiedatum: 06.12.2016
Artikeldatabank » Arbeidsovereenkomst » Bepaalde tijd
U kent het misschien wel ... een parttimemedewerker werkt nooit op donderdag, maar als een feestdag op donderdag valt, wil hij die wel gecompenseerd hebben. Hoe zit het? Heeft hij hier recht op?
Meer
Een goed proeftijdbeding is goud waard ... Publicatiedatum: 06.12.2016
Artikeldatabank » Arbeidsovereenkomst » Proeftijd
De regels voor een geldig proeftijdbeding zijn al enkele jaren geleden aangepast, maar in de praktijk komen we nog veel arbeidsovereenkomsten tegen met een ongeldig proeftijdbeding. Wat zijn de gevolgen als u de werknemer dan ontslaat?
Meer
Loonsanctie, loonbetaling stoppen of opschorten? Publicatiedatum: 06.12.2016
Artikeldatabank » Ziekte & re-integratie » Loonbetaling
Als een zieke werknemer onvoldoende meewerkt aan zijn re-integratie of de verzuimvoorschriften overtreedt, mag u als werkgever een loonsanctie opleggen. Maar dan moet u zich wel aan de voorwaarden houden. Hoe zit dat precies?
Meer
Participatiewet, waar krijgt u mee te maken? Publicatiedatum: 06.12.2016
Artikeldatabank » Werving & selectie » Varia
Sinds 1 januari 2015 verplicht de Participatiewet bedrijven met meer dan 25 medewerkers 5% arbeidsgehandicapte werknemers in dienst te hebben. Wat komt er bij kijken als u zo’n werknemer in dienst neemt?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (14)
Geactualiseerd op: 19.04.2024
Doorzoek werkgevers-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator