Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor BV en dga by e-mail: Jaargang 22, nummer 16

 
Hoezo, zorgen voor een correcte directiedecharge? Publicatiedatum: 20.10.2017
Artikeldatabank » Besloten vennootschap » Jaarrekening
Indien aan u als BV-directeur decharge wordt verleend, hoe moet dat dan juridisch correct worden geregeld? Hoe bent u dan afdoende gevrijwaard en nooit meer in privé aansprakelijk? Wat is goed om te weten en echt nodig om te doen?
Meer
ANBI-status niet vanzelfsprekend Publicatiedatum: 20.10.2017
Artikeldatabank » Privé » Aftrekposten
Als een goeddoelinstelling een ‘ANBI-status’ heeft, brengt dit veel fiscale voordelen met zich mee. Aan deze status zijn echter strenge regels verbonden. In een procedure bij de Hoge Raad ging het onlangs over de administratieplicht.
Meer
Computercrash geen overmacht, dus? Publicatiedatum: 20.10.2017
Artikeldatabank » Administratie » Boekhouding
De rechter heeft onlangs nog eens bevestigd dat het verlies van digitale administratie, bijvoorbeeld door een computercrash of brand, voor uw rekening komt.
Meer
Bijtelling blijft 25% voor ‘oude’ auto’s Publicatiedatum: 20.10.2017
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
Bijtelling blijft 25% voor ‘oude’ auto’s..Van 25 naar 22%, belastingvoordeel? Sinds 1 januari 2017 is het reguliere bijtellingspercentage voor het privégebruik van de auto van de zaak verlaagd van 25 naar 22%. Goed nieuws dachten veel ondernemers en werknemers met een auto van de zaak! Zij zagen een mooi belastingvoordeel in deze verlaging....
Meer
Overgangsregeling bij einde inkeerregeling Publicatiedatum: 20.10.2017
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Varia
Overgangsregeling bij einde inkeerregeling..Einde inkeerregeling. Onlangs hebben wij u nog gewaarschuwd voor het einde van de inkeerregeling ( T&A Belastingen, jg. 22, nr. 14, p. 5, 22.09.2017 ). Deze regeling voor bijvoorbeeld verzwegen buitenlands vermogen komt namelijk met ingang van 1 januari 2018 te vervallen. Overgangsregeling. In...
Meer
Minder erf- of schenkbelasting over uw woning Publicatiedatum: 20.10.2017
Artikeldatabank
Als uw nabestaanden uw woning erven of u schenkt deze voordien weg, pikt de fiscus hiervan een fors graantje mee, ondanks dat u bij schenking soms een extra vrijstelling heeft. Hoe kunt u dit grotendeels voorkomen en wat scheelt dat?
Meer
Afkoop pensioen in eigen beheer correct verwerken Publicatiedatum: 20.10.2017
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Pensioen
Sinds dit jaar is het mogelijk om uw pensioen in eigen beheer tegen gunstige voorwaarden af te kopen. De verwerking hiervan gaat niet altijd goed, zo blijkt uit een recent bericht van de Belastingdienst. Waar moet u op letten?
Meer
‘Koude kant’ niet met erfenis of schenking aan de haal? Publicatiedatum: 20.10.2017
Artikeldatabank
Als een erfgenaam (kind) in gemeenschap van goederen is gehuwd, heeft zijn (ex-)partner dan recht op de helft van de erfenis of van de schenking? Wat gebeurt er na een echtscheiding? Hoe kunt u dat juridisch waterdicht regelen?
Meer
Als bestuurder hoeft u niet alles te controleren Publicatiedatum: 20.10.2017
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Als bestuurder van een BV kunt u in privé aansprakelijk worden gesteld voor onbetaalde belastingschulden van de BV, mits er sprake is van onbehoorlijk bestuur. Betekent dit nu dat u iedere activiteit grondig moet controleren?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (13)
Geactualiseerd op: 19.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator