Artikeldatabank - Tips & Advies Belastingtips voor BV en dga by e-mail: Jaargang 22, nummer 11

 
App ‘Douane reizen’ Publicatiedatum: 27.06.2017
Artikeldatabank
App ‘Douane reizen’..Wat mag er mee? De zomervakantie staat weer voor de deur. Een veelgestelde vraag is wat u zonder problemen mee terug naar Nederland mag nemen van een buitenlandse vakantie. U kunt daarvoor de app ‘Douane reizen’ van de Belastingdienst gebruiken. De app bevat de volgende informatie: De regels voor spullen die u mee mag nemen...
Meer
Tanken tijdens buitenlandse vakantie Publicatiedatum: 27.06.2017
Artikeldatabank » Auto » Auto van de zaak
In veel leaseregelingen is het niet meer toegestaan om de tankpas voor de auto van de zaak in het buitenland te gebruiken. Hoe kunt u dat oplossen?
Meer
Pensioen in de BV: afkopen, omzetten of niets doen? Publicatiedatum: 27.06.2017
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Pensioen
Iedere directeur-grootaandeelhouder (DGA) met pensioen in eigen beheer in zijn BV moet een keuze maken over wat hij met dit pensioen gaat doen. Welke factoren bepalen deze keuze en wat is de beste keuze?
Meer
Handhaving Wet DBA verder uitgesteld Publicatiedatum: 27.06.2017
Artikeldatabank » Personeel » Freelancer
Handhaving Wet DBA verder uitgesteld..Geen naheffingen. Het demissionaire kabinet heeft besloten de handhaving van de Wet DBA verder uit te stellen. Waar voorheen deze handhaving pas zou worden gestart per 1 januari 2018, is deze nu uitgesteld tot 1 juli 2018. Dit betekent dat opdrachtgevers en opdrachtnemers die (nog) niet volledig...
Meer
Oei, aangifte te laat, en nu? Publicatiedatum: 27.06.2017
Artikeldatabank » Besloten vennootschap » Vennootschapsbelasting
Het doen van aangifte is geen vrijblijvende aangelegenheid. Het niet (tijdig) doen van aangifte (of het doen van een ondeugdelijke aangifte) kan vervelende gevolgen hebben. De rechter heeft onlangs een interessante uitspraak gedaan.
Meer
Goede onderbouwing door fiscus noodzakelijk Publicatiedatum: 27.06.2017
Artikeldatabank » Belastingdienst » Werkwijze
Als de Belastingdienst een boekenonderzoek uitvoert, kan dit leiden tot een correctie. De Belastingdienst moet hierbij wel gedegen te werk gaan. Wat speelde er laatst bij de rechter over wat nu ‘overtuigend en toereikend bewijs’ is?
Meer
Hypotheekrenteaftrek, soms ook bijtelling Publicatiedatum: 27.06.2017
Artikeldatabank » Privé » Eigen woning
Als u een eigen woning heeft, mag u de betaalde hypotheekrente onder voorwaarden als aftrekpost opvoeren. Als een deel van uw inkomen echter in de hoogste belastingschijf valt, krijgt u een hypotheekrentebijtelling. Hoe zit dat?
Meer
Woning schenken, doe het goed Publicatiedatum: 27.06.2017
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Successieplanning
Stel, het wordt tijd om uw vermogen over te dragen aan uw nazaten. Hoe doet u dat fiscaal slim met betrekking tot uw eigen woning? Hoe profiteert u maximaal van de bestaande fiscale regelingen en wat bespaart u daarmee?
Meer
Directeur niet in privé aansprakelijk voor BV-schuld? Publicatiedatum: 27.06.2017
Artikeldatabank » Directeur-grootaandeelhouder » Eigen BV
Een directeur ondertekent namens de BV een contract terwijl de liquiditeiten niet op peil zijn. Is hij dan in privé aansprakelijk? Wat speelde er bij een BV die failliet ging en waar een klant kort daarvoor ca. € 34.500,- had betaald?
Meer

Filter uw resultaat

Filter het zoekresultaat op hulpmiddelen en/of thema's en trefwoorden.

Thema's en trefwoorden

        Alles tonen (15)
Geactualiseerd op: 24.04.2024
Doorzoek belasting-adviezen.nl

Meer van Indicator

Indicator